Kill my time, make my knees weak

16.55
Hur manga ganger kan jag saga att jag alskar det har landet utan att det borjar bli tjatigt? For jag bara maste saga det en gang till...
Fyfan vad jag alskar det har landet!

Tiden gar verkligen fort. Jag kan inte fatta att vi redan varit har i snart tva manader, det kanns som om det var igar vi slangde oss i vara sangar pa vandrarhemmet och kom overens om att bara sova hogst en timma. Det kanns som att jag nyss har vaknat.

Spraket gar framat. Denna veckan har det nastan snackats mer kinesiska an engelska pa lektionerna. Dock ar fortfarande de oftast anvanda orden och uttrycken i klassrummet pa svenska, exempelvis "Fan ocksa", "Ah nej" och "Jaha, och vad fan betyder det da?"
Den sista meningen, maste papekas, ar i alla hogsta grad relevant varje gang den anvands. Varje ord i det har spraket har minst tio betydelser och varje tecken kan vara en hel vetenskap i sig. Frustrerande, talamodskravande, forvirrande, men framforallt valdigt roligt.

Det ar fortfarande valdigt varmt har. Efter var vag till skolan (tio minuters promenad+tio minuters tunnelbana (om man har tur och inte far vanta fem minuter pa nasta vagn)+ytterligare fem minuters promenad) ar vi helt slut. Idag tog vi dock en taxi. 16 kronor i rusningstrafik.

Jag har nog egentligen ingenting mer att saga for tillfallet (min hjarna har exploderat av alla intryck, jag kommer vara ett kolli nar jag kommer hem) mer an att jag, trots allt som omger mig, faktiskt saknar mitt hemland. Och alla som finns dar.
Valdigt mycket saknar jag min bror. Om ni ser honom sa far ni garna halsa fran hans syster och ge honom en spark pa smalbenet sa han inte glommer bort mig.







Och just det:
Om man tittar ut fran vart vardagsrumsfonster ser man en hog byggnad med en neonskylt pa taket dar det star "da jiu dian", vilket ordagrant betyder "stor alkoholaffar".
"Jippi!" tankte vi i var enfald. "Nu kan vi vara fulla hela dagarna!"
Men ack, nej! "Stor alkoholaffar" pa kinesiska betyder helt enkelt "hotell".

Helt logiskt, eller hur?

(Mamma, pappa: det var inte alls sa vi tankte. Jag forsokte bara gora historien mer levande!)

01.37

Vissa saker saknar jag inte med Sverige. Lunarstorm, till exempel, med allt vad det innebär. Hejdå!

Idag har vi varit på upptäcktsfärd i Shanghai. Från Nanjing till The Bund till Yuyuan Garden till Tomas lägenhet där Torsk på Tallinn väntade. Perfekt dag, med andra ord! Shanghai kan vara det vackraste jag har sett i hela mitt liv. Och det fulaste.
Klockan är nu tjugo över ett och vi har nationaldagslov hela veckan vilket har resulterat i rubbade sömnvanor men mycket hemlagad mat! Nudlar, till exempel. Och tonfisk och tomatsås och champinjoner och andra nyttigheter.
Köpte även en madrass till min säng idag. Sömn!
Imorgon blir det nog plugg. Fan, imorgon blir det plugg menar jag. Mycket och intensivt!