I dreamed about Ray Charles last night and he could see just fine you know

Jag läser Richard Dawkins i fem minuter och sen sover jag fem, sen vaknar jag till, dricker ett glas vatten, läser Dawkins och sen somnar jag. Sen vaknar jag, duschar, dricker ett glas juice, gör ett sorgligt försök att fixa håret, läser Dawkins, väntar på att Jenny ska vakna och ringa mig. Godmorgon hela världen.

Jag har tråkigt! Jag vill ut, göra något!

A little bit overwhelming

Jaha. Glöm mitt tidigare inlägg. Efter noggrant övervägande har jag bestämt mig för att skippa kinesiskan.
Och det känns fruktansvärt. Som om jag bara ger upp liksom. För övrigt en känsla som jag måste lära mig att bara strunta i, så då är det nog ett rätt bra beslut.
Nu har jag ca 15 timmar mer fritid i veckan vilket känns jääävligt gött och helt och hållet värt det. De timmarna kan jag till exempel lägga på att prata med riktiga kineser i stället för att sitta och läsa glosor. Bra. Dessutom öppnar det upp för 7,5 poäng arabiska, till exempel. Eller ryska del två...

Aj. Jag slog mig själv hårt nu.

Hey hey

Jaha. Är jag frisk än? Nej. Føler jeg meg bedre i det hele tatt? Tvilsomt.

Ikväll har jag kinesiska, ska bli kul. Blir någon timmas plugg nu innan lektionen, ska äta lite först bara. Det här är helt galet, den här terminen läser jag 45 högskolepoäng. Fatta. Jag kommer ha sån jävla hets och jag kommer vara så förbannad på mig själv. Varför sätter jag mig själv i såna här situationer? Just nu är det kul liksom. När det är över kommer det också vara kul. Men när det väl händer kommer jag vara nästan döende. Stackars min pojkvän. Han fick stå ut med tillräckligt när jag bara hade kinesiskan. Ja ja ja ja ja! Det blir bra. Jag kommer vara en jävligt bildad människa när jag äntligen lämnar det här tråklandet.

Alltså, igår när jag tröttnade på att ligga och snora och hosta så bestämde jag mig för att rensa i min garderob. Bra idé! Lyckades slänga ut en jävla massa kläder samt organisera resterande så att garderoben inte längre ser ut som en krigszon. Heja mig!

Dagens självpepp går för övrigt ut på att tänka bra saker om sig själv. Typ: "Jag vet väl om att jag är värdefull, att jag är viktig här och nu. Att jag är älskad för min egen skull, att ingen annan är som jag. Samt att jag är bra på att städa garderober. Samt att jag är snygg och jävligt smart. Samt att jag är bra på att skriva intressanta blogginlägg."
Kom igen nu allihop. Det här är vi värda.

Is it getting better?

Do you feel the same?

Idag har vi tagit ett stort steg på väg mot Resan, nämligen öppnat ett gemensamt sparkonto. Yey!

Imorgon ska jag vara frisk. Nu skiter jag i det. Kropphelvete som håller på och krånglar!

好了

Yes. Nu har jag haft lektion i ryska och kinesiska. Tre timmar. Härligt en tisdagskväll som denna när huvudet nästan håller på att explodera...
Jag ser i alla fall fram emot våren. Jag tror det blir bra. Jävligt mycket mer plugg än vad jag hade tänkt mig (vad gäller ryskan så har jag inga som helst förkunskaper = jävla massa plugg, kinesiskan har kommit till den nivån jag slutade på i Kina och börjar bli jävligt komplicerad = jävla massa plugg) men hallå! Snart kan jag varenda språk i hela världen!

Var för övrigt hos läkaren idag. Kul skämt. Jag fick inte riktigt säga hur jag mådde innan han skickade hem mig med medicin för jag vet inte vad. Gör mig frisk då! Nu!

好了。再见。

The end of the world

Jaha. Nu är jag hemma. Fick gå hem lite tidigare idag, blev klar med allt innan tre och då kändes det fan inte lönt att stanna kvar bara för att.
Lägesrapport:
1. Jag mår fruktansvärt dåligt.
2. Det är inte riktigt OK att sjukskriva sig från mitt jobb.

JAG HAR SÅ JÄVLA ONT I HUVUDET! Det här är ett jävla skämt. Och när ska jag få tid till att bli frisk?
Förmodligen aldrig. Hejdå.

Prettiest girl in Oslo

Ååååh, jag är så trött. Jag och C var ute och handlade lite mat innan, sen när vi kom hem somnade vi båda två. Vaknade för en stund sedan och nu har min käre pojkvän tvingat mig att marschera runt som en nazist i lägenheten. Detta ska tydligen vara bra om man är sjuk i bihålorna...

Snart ska vi äta, jag är hungrig som en gris. Sedan är det läggdags I guess, jobb imorgon.

Nu slog jag nog världsrekord i intressant blogguppdatering.

Yesh



Såhär såg jag ut igår kväll. Sjuk men glad.

That's better

Nu har jag lyckats duscha, gööööött! Försökte mig på konststycket att raka benen, det hela slutade med ett ganska kul skämt eftersom huvudet håller på att explodera så fort jag böjer mig fram. Har allså inte sett resultatet än, men det spelar ingen större roll. Antar att det inte är shortsväder imorgon heller. Och även om det hade varit det hade jag kanske ändå valt att ha långbyxor på mig. Särskilt om mina ben var skäggiga. Inte för att det spelar någon roll det heller. Jag tycker bestämt att vi kvinnor är minst lika vackra med skäggiga ben som med silkeslena sådana. Sedan finns det de som har silkeslent hår på benen, vilket är vackert det också. Vissa kan konsten att både äta kakan och ha den kvar i handen.

Från det ena till min pojkvän som jag hoppas kommer hem snart. Jag tänker nämligen utnyttja min situation som sjuk och ynklig flickvän och tvinga honom att göra varm choklad till mig. Med vispgrädde. Det ska bli mysigt. Inte för att jag vanligtvis behöver tvinga honom till att göra snälla saker mot mig, snarare tvärtom. My baby.

Hrm, jag glömde kanske berätta att jag faktiskt var hos läkaren i torsdags, heja mig! Läkare tillhör ju som bekant inte min favorityrkesgrupp... Faktiskt raka motsatsen. Jag ogillar dem starkt. Fast kanske egentligen inte just själva läkarna, som jag är övertygad om endast har goda intentioner, utan mer själva systemet. Och lukten på sjukhus. Och allt det där. Ni vet. MEN! Norges sjukvårdssystem är tusen gånger bättre än Sveriges. Ni som vill veta varför får läsa er till det. I'm not your fucking education, I'm just here for your entertainment! (Eller, inte här i bloggen i alla fall. Har ni djupa existensiella frågor ni vill ha svar på  kan ni skicka dem till [email protected] så lovar jag att jag ska svara.)
Hur som helst. Jag har tydligen någon sorts slem i lungorna samt ett vidrigt virus som har legat och gottat sig i min kropp rätt länge. Det låter ju inte som något lite vatten och vila inte kan bota. MEN det här var alltså i torsdags, innan jag började känna mig dödssjuk. C tror att det är bihålorna. Jag tror att det är för mycket tjat som har gjort mig sjuk. Från och med nu ska jag inte lyssna på något tjat överhuvudtaget. Då går det säkert över snart!

Nu ska jag se färdigt på Towelhead. En bra film som jag starkt rekommenderar, tror jag. Har ju inte sett hela än så jag kan inte vara riktigt säker...
Cheers!



PS. Jag fick en läskig tanke nu. Läkaren tog blod från min arm i torsdags. I fredags blev jag sjukare. Kanske han inte alls sög ut mitt blod utan snarare sprutade in en massa farligheter? Hemska tanke! Och vad konstigt att använda "sög" och "sprutade" i samma mening. Min blogg börjar snart låta som en billig porrnovell. Då kanske jag får fler än tio läsare om dagen...

Det är ju helt otroligt

Hur kan jag bli sjukare? Hur kan detta hända? Vad gör jag för fel?
Just nu är jag sådär äckligt sjuk-ofräsch och skulle göra ungefär vad som helst (ja) för att få duscha. PROBLEMET ÄR att jag inte kan stå upprätt i mer än typ tio sekunder för då svimmar jag. Hej mitt underbara liv!

Jag tror förresten inte att min kropp lägger någon energi på att försöka bli frisk. All fokus ligger på att producera snor.

Things that she said

Idag har jag varit hos frisören. Jennie. Jag kommer följa henne runt halva jordklotet om det behövs. Ingen annan ska någonsin komma i närheten av mitt hår!

För övrigt hatar jag att prioritera. "Prioritera" är det fulaste ordet som finns. Jag tänker inte göra det.
Fick mitt kinesiskaschema idag. Två lektioner i veckan, tisdag- och fredagkvällar. Detta innebär att jag på tisdagkvällar kommer ha ryska 18.00-19.30 och kinesiska 19.30-21.00. Låter det som en bra idé? Ja, det gör det. I'm gonna make it a good idea... Vill lära mig ryska! Vill fortsätta med kinesiskan! Har alltså inget annat val än att få det att gå fungera. Inser i alla fall att jag måste hoppa taekwondon. Får skaffa mig disciplin istället och börja träna på egen hand. Ja ja ja.

Ikväll har jag haft hur trevligt som helst, tjejmiddag hos Maria i hennes nya lägenhet. Perfa! Synd bara att mitt huvud is a ticking bomb. Jag tror att jag har en riktig sjukdom. Det suger. Nu ska jag sova. Natti!


Idioter

Ja. Hela jävla världen är full av idioter. Tråkigt, tycker jag.

Ikväll har jag pluggat in det ryska alfabetet. Eller försökt åtminstone. Skämtbokstäver är vad det är, men spännande som fan. Just nu är jag jävligt nöjd med mig själv. Eller vafan, jag är rätt nöjd rent generellt alltså. Jag vet att det ofta låter som att jag har världens tråkigaste liv här i Oslo (som visserligen är världens tråkigaste huvudstad, det kan man inte komma ifrån) men det har jag verkligen inte. Jag har ju världens bästa liv. Snart är dessutom min utbildning färdigplanerad, och hur fantastiskt är inte det?! De kommande åtta veckorna kommer jag för övrigt att jobba heltid samtidigt som jag pluggar på heltid. Vilket i princip innebär att 80 av veckans 168 timmar (typ hälften, alltså) kommer gå åt att planera "salg og levering" av asiatmat (hehe) och att studera främmande språk. Yey!

Nu är det godnatt.

Godnatt!

That's it

Jag har en idé på gång. En jävligt bra idé. Ni som orkar följa med här i bloggen ska snart får se! Tjoho...

För övrigt var jag hos min läkare idag. Jag har tydligen någon sorts vätska/slem i lungorna. Löjligt! Dessutom har jag ett gammalt virus som ligger och gnager, hur äckligt låter inte det? Yeahyeahyeah, vatten och vila och hostmedicin är det som gäller framöver i alla fall. Nästa vecka ska jag ju vara frisk!

Jag är så trött. Varför kan jag inte ta mig för någonting? Här sitter jag och gör inget nyttigt liksom. Det suger!

I swear sometimes I think this life is killing me

Från mitt förra inlägg till ca 22.00 låg jag avdäckad i min säng med ett ballerinapaket bredvid mig. Jag är sjuk. Varför blir jag inte bättre? Imorgon ska jag fan boka den där läkartiden jag har snackat om så jävla länge. Ja ja ja.
Nästa vecka blir en spännande vecka, med kursstart i både kinesiskan och ryskan. Kul!
Dessutom börjar taekwondon på onsdag och då ska jag vara frisk och fit for fight...

Nu är det läggdags, hoppas jag kan somna bara.
Natti!


These feelings won't go away

Jag har hostat i över en månad och dessutom snorat som en galning längre tid än så. Idag har jag feber igen.
Vad är det som händer? Varför händer det? Och framförallt: NÄR SKA DET SLUTA HÄNDA?!
Jag har viktigare saker att göra än att vara hängig och trött. Bläää.

Nu blir jag trött

Inga bilder på mitt huvud ikväll, tyvärr. Jag har ätit mat och slappat och nu är det läggdags, i tid för en gångs skull.

Jag blir så trött! Nu ska vi få en ny lärare i kinesiskan igen, orka! Det tar fan typ fem seminarier innan man lär känna människan och sen är det slutprov och hejdå. ÅÅÅH, 去死吧! Ja ja ja. Ny start. Det kan ju vara bra det också, särskilt när man som Helena klantat sig lite i tidigare kurser.

Usch. Godnatt.

Tisdag 13/1

VG i kinesiskan. 我很高兴!

Nä, det blev inga bilder igår. Blir det måhända det ikväll? Det återstår att se.

Idag har jag jobbat. Nu har jag slappat i typ tre timmar och har lite dåligt samvete över min handlingsförlamning. På spisen står i alla fall en fetingkastrull med potatis, ikväll blir det lyxmiddag mitt i ensamheten. Kanske en bra film till det? Eller tjugo avsnitt av Scrubs... 都可以.

Igår var jag, C och f.d. roomie på Bar&Cigar där det är singer/songwriter-kväll varje måndag. Mys!
Plötsligt tittar C på mig och slänger ur sig en fråga om musikteori. Jag minns inte riktigt vad det var han frågade, men det måste ha varit något som var enkelt för min teoriskadade hjärna, för när jag svarat ger jag ifrån mig ett "Naaaaaaw", tittar honom ömt i ögonen och klappar honom på kinden.
Vilket kräk jag är.

Nu är det full fokus på matlagningen, annars går det åt helvete. Hej hej!

Things

Jag har färgat håret. Förhoppningsvis kommer det bilder om en liten stund.

För några dagar sedan sa jag till C att jag kände mig så jävla lättad över att kinesiskan äntligen är över, och att jag minsann inte tänker läsa några fler jävla distanskurser i vår utan ta en liten pluggpaus och fokusera på mitt välmående istället.
Idag tackade jag ja till 7,5 poäng ryska, 7,5 poäng kinesiska samt 15 poäng franska, dessutom gjorde jag en bindande anmälan till en taekwondokurs med Michael (som för övrigt varit världsmästare tre gånger. TRE GÅNGER! Jag ska sparka så jävla hårt!), sökte två kurser i gitarr/piano och utöver det har jag en miljon andra projekt.
Heja mig!
Men det bara blir så. Jag kan liksom inte låta bli. Och angående högskolestudierna så blir det helt säkert till att tacka nej till en av kurserna, förmodligen franskan, och fokusera på de två andra. Det känns ju korkat att skita i kinesiskan när jag ändå kommit så långt, och så måste jag se om ryskan är något att ha överhuvudtaget. Annars blir det franska i stället. Så tänker jag. Alla dörrar öppna hela hela hela tiden.

Jag älskar ju att ha mycket saker att göra. För min del handlar det inte om att lära mig tacka nej till saker utan att lära mig hantera allt jag tackar ja till. Så nu ska jag göra det. Och sen ska jag ha högskolepoäng i varenda litet språk som finns.

It's over, it's over for now

Kinesiskan är gjord. Mitt hjärta är tusen kilo lättare. Om jag bara får godkänt nu så kommer jag gråta floder.

I get home in the middle of the night

Okej. Jag börjar jobba kl 9 imorgon. Gissa vad jag gör nu?
ÄR FULL! Ha ha ha ha ha ha. Perfekta liv.

Nej, jag är faktiskt inte full. Men jag har druckit fyra öl och är glad och hela köret, så morgondagen lär inte bli så jävla lätt. Men skit i det. Jag har haft en mycket trevlig kväll tillsammans med Cebastian och Pernilla och då är det liksom värt det. Inte alls synd om mig som inte fått sova på flera dygn.
Bäst av allt: Vi har startat ett band. Det är sant. Jag ska se till att det blir sant.
Näst bäst av allt: På onsdag har jag slutprov. Maaaaaardröm!


Natti, my dears.

Aj aj aj!

Nu har jag suttit här och pluggat som en idiot. På fastande mage! Jag är så hungrig så jag tror jag dööööör!
Men klar är jag i alla fall. Så gott som.
Nu åker jag härifrån.

Förresten!

Här gör man sig till och lägger upp bilder och allt, och inte en enda kommentar får man...
Tråkigt.

The day off

Jag somnade 05.30 imorse. Vaknade 07.30, steg upp, duschade, gjorde mig iordning och åkte till jobbet 08.30.
Sedan har jag jobbat. Och fått lite beröm, för första gången på min nya arbetsplats tror jag.
Har trots allt haft en ganska bra dag. Är inte ens särskilt trött.

Nu ska det pluggas kinesiska. Ska plugga fort som fan så jag kan gå på spelning ikväll hade jag tänkt. Får se hur det går.
Yeah yeah yeah. Dagens bild är Helena med massa färg i huvudet. Enjoy!







Misse


Okej då

Lite plugg blev det i alla fall, och kvällen är ju inte slut än...
Usch, jag är trött på skiten. Hej härliga inställning!

Imorgon är det jobb och sedan plugg. Inget kul alls. MEN! Skit i det. På onsdag är det prov och sedan är det över. Bort med halva stressen liksom. Kanske kan jag bli en normal människa då. Hoppas hoppas hoppas...
På torsdag börjar dessutom mitt nya liv som smal och snygg och framgångsrik. Här har vi nutrilett för över tvåtusen spänn i en sportbag i garderoben. Spännande va? Smalheten kommer alltså av att inte äta någonting på två veckor (hej hej) och resten hoppas jag kommer med på köpet. Kritvita tänder och massa pengar och allt sånt. Ja ja, tjat.
Nu väntar jag på att Cebastian ska komma hem så jag får beklaga mig lite äver mitt tråkiga liv.

Skål!

Sunday morning


Ja, då har vi precis stigit upp ur sängen här på Thaulows vei. Spännande va?
Cebastian ska iväg och jobba om en timma och jag  ska ägna kvällen åt studier. Slutprov i kinesiskan på onsdag och jag har lite ont i magen, men det ska nog gå bra. Så. Blir i alla fall till att skaffa lite pluggodis till ikväll...

Ska försöka lägga upp lite mer bilder senare från jul och nyår. När ork och tid finns. Så länge får ni en nyårsbild på en glad Helena.






What the hell

Jag ångrade mig. Här kommer bilder! Tagna med världens bästa Nikon D60!
Lite random pics alltså, håll till godo.



 


Såhär snygg är jag inte jämt, men ibland!








Cebastians söta syster, förmodligen den snyggaste bilden som någonsin tagits.








Min snygga pojkvän med min snygga gitarr.








Mor och dotter.








Hejdå, godnatt, hasta mañana!

Nu är det väl revolution på gång

Här kommer uppdateringen. Tyvärr utan bilder, är liksom för trött för att styra med det nu. Men imorgon, då!

Idag har jag inte gjort något intressant överhuvudtaget. Haft sovmorgon. Tittat på film (Milk. Rekommenderas starkt!). Lagat mat. Ätit maten. Druckit vin (Californa Red, billigt är godast!). Ätit chokladpudding. Tittat på bilder från jul och nyår.
That's it. Det känns skönt. Days like these, liksom.

Igår hände däremot något väldigt intressant. CD-rea. Här är vad jag fick med mig hem:

Promoe - White man's burden
The Ark - Prayer for the weekend
The Tears - Here come The Tears
Audio Bullys - Generation
The Strokes - First impressions of earth
Daniel Lemma - Morning train
The Thrills - So much for the city
Interpol - Our love to admire
Sophie Ellis Bextor - Trip the light fantastic
Doves - The last broadcast
Quit Your Dayjob - Sweden we got a problem
Silverbullit - Citizen bird
Maroon 5 - It won't be soon before long
Thirteen Senses - The invitation
Logh - North
Pulp - We love life

Dessa kostade alltså 5 kr styck och Cebastian fick slita mig därifrån. Bokstavligt talat.


Vad händer?

Sviker ni mig bara på grund av dålig uppdatering? Kom igen! Jag kommer ju alltid tillbaka, you know that...

Ja ja. Fetinguppdatering inom kort, lita på det. Med bilder. Hur låter det? Först ett glas vin och lite mat.