Felet med mig

Du har inte alls fått bättre självförtroende, jävla pucko. Du har fått mer kajal under ögonen och det är faktiskt inte samma sak.

Felet med mig är att jag saknar mina vänner för jävla mycket. Jag är en jävla fjärdedel och jag funkar inte så jävla bra på egen hand. Så enkelt är det. Felet med mig är att allt blir så mycket tyngre när man måste bära det själv och en telefonlinje är aldrig aldrig aldrig samma sak.

Oh, you really got me there

Det är väl inte precis så att jag går och väntar på den stora smällen men jag vet ju det, att en dag kommer den ju komma och vem ska ordna upp allting då?
Jag drömde att jag var i Shanghai inatt och det kändes så jävla verkligt.

Can't cry these tears

Ikväll gäller det, Peter Lemarc i Linköping och kommer jag gråta konstant under hela konserten? Förmodligen.


Are they saying goodbye?

Or is it just like before?
Could it be that I made him love her more?

Well I refuse to go deeper, I choose to go blind
This trouble just shouldn't be mine
But it's confusing my excistence, it's intruding my mind
I guess this trouble is also mine

Okej, här är vad som gäller:
Inte tänka bakåt, inte analysera, alltid bara tänka en sekund framåt. Nu kör vi på det, yeah? Mitt enkla, perfekta liv!
Jag vet inte ens vad jag ska skriva för min hjärna är helt slut just nu. Tuff dag, minst sagt. Men Motala-bor är trevliga och dialekten gör inte saken sämre. Vill man bli glad är det hit man ska åka, helt klart.

Och så önskar jag att jag kunde läsa andra människors tankar. Det börjar bli lite jobbigt nu.

Det händer

Här har man gått och undrat när smällen ska komma och så kommer den i form av detta. Well well, det kunde ha varit betydligt värre. Tjoho!
Och okej jag vet inte riktigt vad som händer, Örnsköldsvik är kallt och ganska tråkigt men åååh vilket mysigt hotell med kvällsfika! Synd att vi inte har någonstans att bo imorgon...

Och jag är så förbannat jävla trött. Trött på att det knakar om mig och trött på att vakna varje morgon och veta att ingenting blivit bättre under natten utan snarare tvärtom. Trött på att veta att jag säkert kan göra någonting åt det men att jag hela tiden låter min bekvämlighet gå före mitt välbefinnande. För nu gör det faktiskt jävligt ont, hela tiden. Jag vet att det är upp till mig att bli bättre men just nu känner jag bara för att klaga, klaga, klaga och tycka lite synd om mig själv. För det är inte så ofta jag gnäller och ibland får man faktiskt!

Och allt annat som går åt helvete och alla idioter som finns. Jag är trött på dem också. Trött på alla förutfattade meningar och trångsynta värderingar. Jag trodde inte det kunde vara såhär illa och nu tycks alla dessutom ha samlats på samma ställe. Men! Så är det naturligtvis inte. Den enkla förklaringen är helt enkelt att ALLA är fördomsfulla idioter. Var man än befinner sig. Wepp!

...och säga ja till EMU men tack och lov har ingen lust!

Everything everything everything will be alright

Och jag ringer Elin och hon skriker i mitt öra och plötsligt ser inte framtiden så jävla mörk ut längre.
Tvärtom.

I wish I was a little bit taller

Snacka om meningslös dag! Snart ska jag äta min dagsranson med nudlar och sen ska jag tänka över mina synder. ÖH! Jag är så förbannat jävla trött att det inte går att beskriva. Och var är jag? ÖRNSKÖLDSVIK! Världens ände! Och varenda jävel har Telia och alla är norrländska och glada.
Och... öh... gratis bredband på hotellet. Och god frukost men långa trappor och tungt att bära lådorna. Och sen vet jag inte så mycket mer men tur att jag kan glädja någon som jag brukar säga. Dessutom är jag förbannat bra på att köra bil, end of discussion. Automatlåda, tjoho!

Och det är en backhoppnignsbacke utanför mitt fönster! Nu vet jag vad jag ska göra med mitt liv! HOPPA! Långt som fan.


I've got to, got to go

Vad händer? Jag ska vara borta längre än vanligt den här gången men min väska är mindre än någonsin! Det bådar inte gott. Dessutom har jag sådär jättebråttom nu. Som vanligt...

I won't say goodbye anymore

Okej, jag sitter just nu och lyssnar på en techno-version av This Love med Maroon 5. Och vad händer?
Jag vill dansa!

And I've become misguided

Sometimes I'm afraid of my shadow
It's always following me

What's a girl to do?


It took a cup of coffee to prove that you don't love me

Go, baby, go go


Egentligen vill jag ägna hela det här blogginlägget åt att hylla pepparkakan, som kan vara den godaste kakan i hela världen. Åtminstone såhär års när julstämningen (redan!) börjar komma krypandes. MEN för att inte riskera att tråka ut er totalt så får det räcka med en kort men ärlig kärleksförklaring: Pepparkaka. Jag älskar dig.
Dessutom har namnet något rock n' rolligt över sig. Pepparkaka. I like it.

Okej! Till dagens att göra-lista:

1. Tvätta
Något jag borde gjort igår eller helst redan i förrgår. Nu blir det hets! Så går det när man inte tar med i beräkningarna att tvätten också måste torka innan den ska vikas ihop och läggas i resväskan som lämnar Shittytown redan klockan elva imorgon... Jaja, kanhända lär jag mig något av detta (föga troligt, men ändå).

2. Fixa musiken i min dator
Nio dagar (minst) utan musik funkar inte.

3. Städa
Städning står på min att göra-lista varje dag. Så i ärlighetens namn, hur stor är chansen att det skulle hända just idag?

4. Fotboll
Em-kval med finbesök är inte något som sker varje dag. Trots att denna punkt ligger sist på listan så måste jag påpeka att den går före samtliga övriga punkter. Så, nu vet ni!


Sådärja! Det är alltså vad jag har att se fram emot idag. Till min egen förtjusning konstaterar jag att punkt ett redan påbörjats, det lovar gott inför återstoden av dagen! Tjoho!

Bleed like me

Jag borde anmält mig till Bonde Söker Fru. Det hade passat mig utmärkt och jag hade förmodligen gjort stor succé som hustru åt en underlig man med rolig dialekt. Jaja, det är lätt att vara efterklok! Jag får väl hoppas på en ny säsong.

PS. Även om det kanske inte framgick av mitt föregående inlägg så har jag faktiskt uppnått någonting idag. Jonas Hassen Khemiris bok Montecore - En unik tiger finns numera på min lista över lästa böcker och kommer i framtiden även finnas på min lista över böcker som jag har läst igen och igen och igen.


They put a man on the moon

Klockan är 17.50. För nästan exakt en och en halv timme sedan gick jag upp och åt frukost bestående av pasta med ostsås.
Behöver jag säga något mer eller förstår ni att jag är TRÖTT?
Imorgon ska jag nog göra något vettigt men idag får vara en dag i lathetens tecken. Snart är det ju läggdags!

I'm calling it quits

Mitt liv är förbannat ostrukturerat och för tillfället känns allt ganska meningslöst. För er som inte känner igen känslan kan jag berätta att det inte alls är en särskilt angenäm sådan. Jag känner mig otillräcklig och vilsen i en värld där alla andra tycks veta exakt vart de är på väg och vad de vill med sina liv. Vad jag behöver för tillfället är något att fokusera på, ett mål, vadsomhelst. Jag går omkring i en jävla bubbla av ovetskap och det håller på att göra mig galen. Jag kommer ju aldrig fram till någonting vettigt! Alla dessa tankar som aldrig leder någonvart, snacka om slöseri med energi! Dessutom har jag en otäck förmåga att alltid ställa till det för mig själv. Helena hjärta Trubbel eller om det möjligtvis är tvärtom. Hej problem! Det är dock min fasta övertygelse att det bästa sättet att bli av med dem faktiskt är att fly ifrån dem. Det är ett koncept jag gillar och tänker köra stenhårt på framöver. Ingenting blir bättre av att man går omkring och grubblar, snarare tvärtom. Från och med nu ska jag så att säga go with the flow och stänga av hjärnan redan innan varningslamporna har börjat blinka. Bra va? Jag har funderat fram och tillbaka på hur jag ska lyckas med detta, och kommit fram till ett mantra som jag ska upprepa tyst för mig själv varje gång jag känner otillräckligheten smyga sig på. Det lyder såhär:

"Hej, hej, jag klarar mej nog
Jag sitter på en sten vid en sjö i en skog
Hej, hej, en dag blir till kväll
Jag behöver lite tid för mej själv"


Snacka om att det kommer göra susen!


OCH!
Jonas Hassen Khemiri. Vilket jävla geni!


MEN!
"Det är tuffa tider för en del, för drömmare, för en drömmare"
 You said it, Per Gessle. Så sant, så sant!

Det kallas tvivel, det där som stör

Hon känner efter om livet kan va lite mer
Det är grått som om ett moln träffat hennes kvarter
Det är ingen som pratar längre
Det är såna dagar som vänder allt upp och ner


Det är såna dagar som hela världen sjunger


Har du kommit nånstans
Har du sumpat din sista chans
Är du framme nu
Har du valt en väg att gå
och ett mål att sikta på
och är det verkligen du?
Är det verkligen du?


Greater adventures

Idag har jag en lång resa framför mig. Det ska bli ruskigt kul. Örebro i helgen kommer bli BÄST och inget jävla annat.  Dessutom blir det röj på måndag, då ska jag supa mig så full att jag inte kan gå på en vecka. (Det gäller att ha tydligt uppsatta mål, annars går det åt helvete). För övrigt jobbar jag för fullt på att bli mitt Nya Jag. Mindre snack och mer disciplin är det som gäller framöver, önska mig lycka till!



OCH!
Alcohol, company I need to readjust
From this place of dust let's go drink tonight
And at the bar we'll drink 'til dawn and I'll pretend I'm dead
Whilst resting my poor head by the neon light


Ed Harcourt for president!



MEN!
Det här med mitt Nya Jag kommer inte att hålla i längden, jag är medveten om det. Men det skadar inte att försöka, eller hur? Dessutom kan det här bli intressant, och framförallt riktigt, riktigt roligt!


She's got me crawling on the edge of a sky scraper

Idag ska jag nog försöka göra något vettigt av mitt liv. Förslag på aktiviteter tas tacksamt emot.
(Hur svårt kan det vara? Jag är verkligen DÅLIG på det här!)


I stay at home most every night
My girlfriend wants to be my wife
and pretty soon somebody's calling me daddy

Apocalypse please

Idag har kungen namnsdag. Gratulerar! Och när vi ändå är inne på ämnet så kör vi en handuppräckning här:
Vilka är med och bränner ner kungahuset? Kom igen, det blir kul!



The only fire left in me
is the tip of your cigarette

I think it's going to rain today

Jag klagar på att jag är rastlös och så sitter jag ändå här och gör inget vettigt. Varför?

I'm a puppet, not a whore

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, och nu har jag verkligen strulat till det för mig. Minst sagt. Tur att jag är expert på att inte oroa mig i onödan. NOT! Hursomhelst så är det inte mycket att göra såhär i efterhand. Bryt ihop och gå vidare. Tjoho!

Nu har jag nyss avslutat ett test på arbetsförmedlingens hemsida, gällande vilket yrke som kan passa mig. Ungefär såhär såg det ut:

Är du intresserad av att...

övervaka ordningen och säkerheten på en anstalt för kriminalvård

Inte alls / En aning / Ganska / Mycket

Svar: Mycket

Är du intresserad av att...

aktivera och leda ungdomar i olika idrotter

Inte alls / En aning / Ganska / Mycket

Svar: Mycket

Är du intresserad av att...

arbeta med analys av biologiska system

Inte alls / En aning / Ganska / Mycket

Svar: Mycket


Är du intresserad av att...

sköta ljudet vid utsändning av radioprogram

Inte alls / En aning / Ganska / Mycket

Svar: Mycket


Är du intresserad av att...

flyga helikopter

Inte alls / En aning / Ganska / Mycket

Svar: Mycket


Är du intresserad av att...

sysselsätta förskolebarn och stödja deras utveckling

Inte alls / En aning / Ganska / Mycket

Svar: Mycket


Är du intresserad av att...

planera parker och grönområden

Inte alls / En aning / Ganska / Mycket

Svar: Mycket


Är du intresserad av att...

arbeta som professionell idrottsutövare


Inte alls / En aning / Ganska / Mycket

Svar: Mycket (Hallå?)



Tack för hjälpen, arbetsförmedlingen. Nu vet jag precis!


Baby, you can drive my car

I
Kund: Tror ni på Gud?
Emma och Helena (enstämmigt): Nej.
Kund: Det är rätt bra det där. Om man tror på Gud så får man frälsningen med på köpet!
Helena: Vad bra! Det är ju precis som med Telenor. Tecknar du ett abonnemang hos oss så får du telefonen på köpet!

II
Kund: Hejar ni på Göteborg? Det gör jag! Jag hejar på Göteborg, Kalmar, Djurgården, Halmstad och Hammarby. Och så vann Göteborg! Gud är med oss!

III
Kund (efter att ha stått och tvekat i säkert femton minuter): Alltså, jag vet inte...
Emma: Du får gå.
Kund: Jaha...
Emma: Om du inte vill ha telefonen så får du gå. Det är okej.
Kund: Okej... Tack så mycket då...


Och så hde vi tjejen som försörjde sin arbetslöse pojkvän och som förmodligen kommer göra det i tio år framöver, the man who used to live in Australia, gossen som inte hade det så lätt i skolan (fyfan vad jag hatar elaka barn) samt den fjortonårige alkisen som bara skulle hämta sin mamma. Och så lite salta pinnar över hela bilgolvet.
Nybro är bra grejer alltså. Praise the Lord!