Tråk

Hej hej hej här kommer världens tråkigaste blogginlägg. Jag är trött. Och lite full. Imorgon ska jag jobba hela dygnet och på söndag ska jag också jobba. Kul det ska bli! Nu ska jag äta en macka och sen ska jag sova. Mitt liv är så jävla perfekt!


Om jag får nåt att säga till om så ska du dansa på min grav

Idag har jag jobbat i nästan fjorton timmar. Nu är jag lagom trött och sliten och ska snart till jobbet igen, känns det som. Inte riktigt, visserligen, men imorgon klockan tio ska jag servera öl igen. Blir som sagt ett dubbelpass imorgon, om vädret tillåter. Hoppas på sexton timmar eller nåt. Då blir det en arbetsvecka på runt åttio timmar vilket innebär no stress till nästa vecka när jag ska vara ledig i tre dagar!

Ja ja. Nu står min fina pojkvän i köket och lagar omelett till mig. Sån lyx har jag!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Mitt liv handlar ju bara om jobb just nu, vilket inte är så jävla intressant för er att läsa om. Säger godnatt istället. Efter omeletten.

I recommend walking around naked in your living room

Det klagas på dålig uppdatering, så här kommer ett försök till gottgörelse.

Helgen har tillbringats i Sverige. Mycket trevligt! Har varit skönt att komma ifrån Oslo och jobb ett tag, även om det bara blev för en och en halv dag... Nu blir det i alla fall jobb hela veckan, och då menar jag hela veckan! Är satt på schemat 10.00 måndag till söndag (förutom idag, då var det donken 16.00-00.00) och på fredag och lördag blir det dubbelpass. Heja! Förhoppningsvis blir det en jobbvecka på ca 70 timmar...

Men usch vilken tråkig uppdatering det här blev! Bättring utlovas. Kanske imorgon! Men troligtvis inte, morgondagen är helt uppbokad. För ni vet väl vad som händer imorgon kväll? Barca! Och en eller två öl till det, det kommer bli bästa kvällen på länge!

Som sagt, bättre uppdatering ska det bli framöver. Snart kommer exempelvis bilder på mig med min fina longboard, det vill ni väl inte missa? Tänkte väl det!

Nu är jag trött och ska sova jävligt gott. Natti!


Hey hey hey

Halvvägs till jobbet ringde min chef och frågade om jag vill stanna hemma idag för det är så dåligt väder. Ja tack! Så jag åkte hem igen, köpte en liter apelsinjuice på vägen och nu sitter jag här. Vet inte riktigt vad jag ska göra med den här dagen, borde försöka sova en stund till men är inte alls trött. Min fina pojkvän ligger fortfarande och sover, han är typ sjuk och är nog inte så pigg på att hitta på något. Jag hade velat ta med brädan ut och åka en sväng men för det första så ligger den på jobbet och för det andra så regnar det. Om det blir finare väder i eftermiddag och jag inte blir inringd till jobbet så ska jag åka ner och hämta den.

Ja ja. Jag hade tänkt berätta lite om gårdagen men jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det var helt galet mycket folk men det lugnade ner sig ganske tidigt på kvällen ändå, antagligen för att det var söndag och folk skulle upp och jobba idag. Men herregud, norrmän kan konsten att fira sin nationaldag! Det finns liksom inga ord som kan beskriva skiten, det är helt fantastiskt! Varenda jävla norrman är ute med flaggor och folkdräkt och hela köret och alla är på världens bästa humör... Vinsten i eurovision gjorde det fan inte sämre heller, vi hade trubadur på jobbet igår och Fairytale spelades säkert minst tio gånger.

Jag slutade i alla fall vid halv tio och då drack vi några öl med jobbet, sedan var jag helt plötsligt ganska full och klockan var halv fyra och då var jag på väg hem. Det var mitt nationaldagsfirande. Är dock inte så sliten idag som jag hade förväntat mig, men det känns jävligt skönt att få stanna hemma.

Well, nu ska jag nog försöka blunda en stund. Lär behöva det. Jag har en hård vecka framför mig!

Jag överlevde

Men det var tamejfan med nöd och näppe! Herrejävlar! Och nu är jag bakfull och har sovit i fyra timmar. Ska vara på jobbet om trettio minuter. Hej ansvarsfulla livsstil!

Sunny sunday

Här kommer lite bilder från fredagen och vår spelning. Enjoy!



The band in action.









Ni har sett The Big Lebowski? Ni ser att jag spelar i samma band som The Dude? The Dude!




Jag och ett okänt fan...


Ja, well, idag är det alltså Norges nationaldag. Dessutom är det halt fantastiskt väder. Dessutom vann de Eurovision igår. De har anledning att fira, så att säga. (Mitt patriothjärta slog lite hårdare igår, faktiskt. Just nu känner jag mig mer norsk än svensk.) Min chef ringde för en kvart sedan och bad mig komma till jobbet så fort jag kunde, jag behöver säkert inte förklara varför. Idag kommer bli en helt galen dag.
Så nu är jag halvt på  väg till jobbet och vet att det här kanske är min sista dag i livet...

Om jag vaknar måndag morgon...

Ja, imorgon är det alltså Norges nationaldag vilket innebär jobb jobb jobb. Varenda stackars servitör i hela Oslo har väl mardrömmar och kallsvettningar i natt. Eller är det bara jag? Och är jag nervös inför morgondagen eller är jag bara slutkörd och lite bakfull? Ingen vet. Jag har i alla fall sovit ca fyra timmar i natt och innan dess hade jag fått i mig x antal öl så dagen blev hårdare än vad den behövt vara. Det var åtminstone värt det, gårdagen var mycket trevlig! Nu blir kvällen i alla fall lugn och skön, lär behövas lite uppladdning inför imorgon. Ni stackars svenskar som inte upplevt fenomenet 17 maj förstår kanske inte vidden av det hela, men om jag fortfarande lever den 18 maj så ska jag berätta om hela kalaset.

Imorgon börjar jag alltså jobba klockan 13.00 (sovmorgon! Jävla lyx!) och när morgondagen är över har jag jobbat över femtio timmar den här veckan, gött! Nästa vecka blir det minst lika mycket jobb, förhoppningsvis mer.

Nu är jag så trött så jag håller på att ramla ihop.

Utlovad uppdatering

Nu har jag precis kommit hem från jobbet, började tolv idag och slutade halv nio och det har varit en otroligt händelselös dag. På gott och ont. Mest gott, med tanke på hur seeeg jag var i morse, men tiden går långsamt när det inte händer så mycket och dricksen blir givetvis sämre. Men ja, jag gick väl hem ganska nöjd trots allt, norrmän är helt enkelt generösa... Det är en sån jävla skön känsla att komma från jobbet och ha pengar med sig hem! Helt fantastiskt. Förhoppningsvis (och det verkar funka än så länge) kommer jag framöver kunna leva på dricksen och spara lönen. Nice!

Okej, tänkte i alla fall berätta lite om hur mitt liv ser ut för tillfället. Jag har tre jobb: McDonalds, där jag jobbar som skiftledare en eller två kvällar i veckan, hade tänkt sluta när jag fick restaurantjobben men valde att stanna för att få jobba som skiftledare vilket är en jävligt bra referens; Lekter'n, som ligger på Aker Brygge och är en jävligt stor uteservering, dålig timlön men jääävligt bra dricks; Saras telt, som är en uteservering som ligger mitt på Karl Johan. Den senaste veckan har det blivit mest jobb på Saras och där hoppas jag kunna jobba så mycket som möjligt i sommar. Hade gärna jobbat mer på Lekter'n, problemet med det stället är att de inte har öppet när det är dåligt väder, alltså kan man aldrig vara säker på att få jobba vilket suger.
Anyhow, nästa vecka blir det Saras på måndag, ledig tisdag (kinesiskalektion samt rep med bandet), donken på onsdag och sedan Saras torsdag-söndag. Eftersom det är 17 maj på söndag blir det förmodligen jobb typ dygnet runt hela den helgen vilket innebär massa pengar och är precis vad jag behöver just nu. Massa, massa jobb equals massa, massa pengar.

Ja, det var väl intressant? Mitt liv är väldigt bra för tillfället, ekonomin börjar ordna upp sig och det gör sån jävla skillnad. Nu är det ju snart sommar, dessutom. Svårt att gå omkring och tjura då! Imorgon ska jag till en läkare och kolla upp knät, ögat och allergin, ska bli jävligt gött. Har jag sagt att vi har spelning med bandet på fredag också? Festival, kul! Ska spela elgitarr då och ser fram emot det som fan.

Nu ligger min fina pojkvän och sover i soffan jämte mig. Det blir nog läggdags snart, vi ska jobba tidigt imorgon båda två. 10.00. Astidigt! Hoppas det blir fint väder, blir roligare att jobba då.

Godnatt nu!

Getting away with it

Solen kikade ju fram innan och precis när jag skulle gå iväg till Maria så ringde de från jobbet och bad mig komma. Jobbade från 18 till 22 och gick hem med massa cash i fickan, det är sånt jag gillar! Funderar ibland på om jag har världens bästa jobb och kommer ganska ofta fram till att det är så. Tänkte för övrigt uppdatera er lite om hur mitt liv ser ut för tillfället, antar att det är rätt diffust. En sådan uppdatering utlovas alltså, inte just nu men snart. Just nu tänker jag dricka en kopp te och sen ska jag bädda ner mig. Natti!


Days like these

Idag åskar det, och regnar och är grått och solen skiner och det är varmt. Men det blåser kallt. Heja vädret!
Jag är ledig idag, och imorgon med. Chefen ringde tidigare och frågade om jag ville ha fri imorgon för vädret ska vara dåligt. Och det vill jag. Mitt knä har pajat totalt och två dagars ledighet på rad kanske är precis vad det behöver? På måndag ska jag i alla fall till min käre husläkare och be honom laga mig. Det är ju hans jobb, så varför inte? Har dessutom ett eksem under ögat som suttit där nu i lite mer än tre månader. Det ska han också få fixa. Och så den här jävla allergin, då. Medicinerna blir tydligen billigare om man har recept, och jag tänker INTE betala fyrahundra spänn i veckan för att kunna andas. Fast om jag måste så tänker jag ju det. För det har det fan varit värt den här veckan. Fria luftvägar! Jag betalar vad som helst för fria luftvägar. Fast inte om jag slipper...

Min älskade pojkvän har precis åkt till jobbet och lämnat mig med en stökig lägenhet. Innan tänkte jag att jag skulle ägna eftermiddagen/kvällen åt att städa i ordning, men nu är eftermiddagen/kvällen här och jag har nog ångrat mig... Går iväg till Maria och dricker kaffe istället. Det känns så jävla mycket mer lockande!

Jag läser The Beach igen. Det är den bästa boken jag någonsin läst. Läs den. Läs den läs den läs den. Fast inte om ni går och halvlängtar till andra sidan jorden, så som jag gör jämt. Den här boken gör det bara värre. Men det är det å andra sidan värt! Och nu skiner som sagt solen här i Oslo också så ett tag till står jag nog ut.

Ja ja. Hejdå. Mot kaffe hos Maria!

Uäk

Idag mår jag dåligt på ungefär tusen olika sätt. Och hungrig. Och skafferiet är tomt.

Short skirt, long jacket

Nu ska jag iväg på "bli kjent-fest" med Lekter'n-folket. Lär bli trevligt. Synd att jag ska upp och jobba klockan tio imorgon bara.

Imorgon ska vi förresten repa med bandet igen. Spelar på Askerfestivalen den 15 maj, det kommer bli grymt! Festival och sommar och hela den grejen.

Nu lyssnar jag i alla fall på No Doubt och peppar. Kul för övrigt att gå ut och festa när man ser ut som en svullen zombie, men skit i det!

Me dicen el desaparecido

Igår jobbade jag. Idag skulle jag jobbat, var på Saras lite innan ett och skulle byta om men chefen fick syn på mitt ansikte och bad mig att gå hem. Så illa är det. Jag behöver väl inte beskriva hur det känns för en tredjedel av befolkningen har det nog minst lika jobbigt som jag, men ändå! Jävla mardröm att vara allergisk mot luften man andas. Nu har jag köpt allergimediciner för fyrahundra spänn - tjejen på apoteket frågade vad jag ville ha och jag bad om allt hon hade. Nu känns det faktiskt lite bättre, men jag är fortfarande ett jävla vrak... Ja ja, det kunde varit mycket värre. Det kunde ha varit söndag!

Nu sitter jag här och lyssnar på Manu Chao och längtar efter främmande vidder.


If this is communication

I disconnect.