Man vill ju bara danza...

...bort hela jävla skiten. Bästa sortens problemlösning och: "I said i didn't, I never said I couldn't". Jag vill se stadens ljus ikväll, jag vill bryta ett ben på nåt dansgolv.

För övrigt så har jag nästan helt slutat svära, vilket innebär att jag måste få ut mina aggressioner på annat sätt. Helt värdelöst! Från och med nu ska svordomarna in i mitt liv igen. Fy fan.


Världens bästa kaka!

Det är sant. I min ugn står just nu världens bästa och godaste kaka. Hur jag kan veta det innan jag ens tagit ut den ur ugnen? Jag bara vet.

Såhär ser min kaka ut när den står i ugnen:
image9


Såhär såg jag ut under hela proceduren:
image11



Visst är jag söt? Tycker jag gör mig väldigt bra i den vinkeln, och den där minen har jag övat på väldigt länge. Alla ni som inte är naturliga skönheter som jag kan också lära er den - men det kräver mycket övning!

Prioriteringar

Jag har 100 kronor på mitt konto. Det är perfekt, egentligen. Jag har råd gå bort till ICA och handla precis det jag behöver i matväg för att klara mig till på måndag då jag får min lön. Inga konstigheter.
OM det inte vore för att det enda jag känner för att göra just nu är att ta t-banan ner till byn, gå in på Vinmonopolet och köpa mig en flaska rött. Inget annat.
Väljer ICA. Vuxenpoäng?


Was it knowing you weakness that made you strong?

Det hänger tvätt i hela lägenheten: på alla dörrar och dörrhandtag, hyllor, stolar, krokar... och på tvättstället givetvis. Världens minsta tvättställ. Jag som hade tänkt tvätta all smutstvätt jag hade igår, men fick glömma den idén ganska snabbt. Idag ska jag fortsätta, dock. Resten bör ha torkat nu. SYND bara att jag inte har någonstans att lägga den. Plats är fan en jävla lyxvara.

Idag ska jag, förutom att tvätta och fortsätta med städningen, ägna mig åt musik. Hoppas mina roomies står ut.


Ibland får man skylla sig själv

Idag var jag uppe hos hyresvärdarna för att be dem sätta ut mitt namn på brevlådan. Frun i huset (Rebecka? Vilken dålig koll jag har!) öppnade och vi pratade en stund om lite allt möjligt, bland annat om hennes teaterspelande och balettdansande döttrar och mitt musicerande. Om jag någon gång har lust att spela inför publik så ska jag säga till, då samlar de grannarna i trädgården! Jag tyckte det var ett jätteroligt och ganska gulligt förslag även om jag nog aldrig kommer vilja ha en privat spelning i en norsk trädgård. Men man ska aldrig säga aldrig!
Hur som helst, jag berättade att jag nu tagit med mig fiolen hit. Det tyckte hon lät jätteroligt, och gjorde klart för mig att jag minsann får spela hur mycket jag vill, vilken tid på dygnet det än är (inte riktigt vilken tid som helst, kanske, men nästan så sa hon faktiskt). Jag försökte förklara att jag inte spelat fiol på väldigt länge och att det därför inte alls låter särskilt bra, men hon bara skrattade och sa att det absolut inte gör någonting.

Nu ångrar hon sig nog!

Jag har spelat fiol hela eftermiddagen/kvällen, med små avbrott för näringsintag, tvätthängning och diverse datorrelaterade aktiviteter. Tre böcker med sammanlagt 25 låtar, och jag har spelat varje låt minst två gånger. Det låter inte vackert, så mycket kan jag säga.

Va?

Såhär går det när man inte har någon tidsuppfattning, dagens datum har totalt gått mig förbi. Det är ju födelsedag! Det är ju världens bästa Marina som fyller år!
Grattis bruden! 

Åh nej...

Jag har gjort sönder köksklockan. Den är verkligen trasig! Den går tre sekunder framåt och två tillbaka, sen stannar den en stund innan den fortsätter igen; tre framåt, två tillbaka. Jag skulle bara lyfta ner den från väggen men min motorik är tydligen inte vad den borde vara så klockjäveln flög ut i hallen där den förvandlades till... skrot. Jag lyckades visserligen bygga ihop den igen (just det, sån är jag!) men bara till det yttre. Insidan är för evigt ärrad. Synd. Det var en fin klocka. Det är en fin klocka. Om man tittar länge på sekundvisaren så kan man tänka att den dansar vals, typ. Eller tango. Eller nåt.
Kanske hänger upp den igen!

Uppmaning!

Alla som läser detta ska gå in på http://fembilder.blogspot.com
Gör det nu. Jag märker om ni fuskar och det kommer ni att få lida för.

Skål!

Bad karma

Jag dödade just en spindel. Jag är en dålig, dålig människa. Och hungrig, hungrig. Dags för frukost.

Before you break my heart - reconsider

Jag och min roomie har druckit vin och tittat på Enchanted (andra gången på två dagar för min del). Vilken film. Vilken... film. Helt perfekt. Jag är helt förtrollad. Bästa filmen på länge (bortsett från typ alla andra filmer jag sett på senaste tiden, helt sanslöst! Eller så är det jag som inte är så kräsen...), trots sockersötma och Happily ever after. Så kan det gå!

Hursomhelst, efter ett glas vin är jag snurrig, det säger rätt mycket. Framförallt säger det till mig att sluta skriva nu. Så det är precis vad jag tänker göra.

Yeah, we're looking at you

Nu jävlar, ikväll ska det drickas vin och jag tänker fan klä upp mig, är förbannat trött på att känna mig som en jävla padda. Många svordommar i samma mening, hoppas ni fattar hur lite som en padda jag vill känna mig! Har ju bara suttit här och inte gjort nåt vettigt! Ska gå till ICA och handla lite också, och då måste jag ju vara snygg. He... he... he...
Äh. Jag vill bara ha nåt vettigt att göra och vindrickande känns ju som en sån grej, helt klart. Väntar bara på att min roomie ska komma hem. Och just det, handla lite var det ju. Bäst jag börjar göra mig redo antar jag.

Angående mitt perfekta liv...

Då var det dags igen. Har precis ätit frukost bestående av knäckebröd med smaklös cream cheese samt vitamintablett. En bra start på dagen, helt klart! Är dock fortfarande snurrig i huvudet och börjar undra vad fan det kan bero på. Vädret? Det låter rimligt. Bara våren vill komma någon gång så blir nog allt bättre...

Idag måste jag försöka städa lite, börjar se rätt illa ut här. Funderar på att leta upp en norrman som vill agera svart städhjälp, men något hindrar mig. Det är inte min moral.

Idag/ikväll (beroende på hur ambitiös jag är med städningen) ska jag se Ben & Gunnar - En liten film om manlig vänskap. Kan knappt bärga mig, bästa filmen någonsin!

Som om ingenting

Somnade väl runt två nån gång och vaknade nu och var jättehungrig! Så nu har jag ätit en macka och kan inte alls somna om... Mitt sömnmönster är verkligen helt rubbat, problemet är väl att jag trivs rätt bra med det. Inte just nu, när jag verkligen hade behövt sova ordentligt om nätterna, men rent generellt.
Well, det är väl lika bra att försöka somna igen. Godnatt.

The seeds of despair won't be fruits that I bear

Ska bli spännande att se om jag somnar i natt. Hoppas det. Tror inte det.


Let love not weigh me down
Let the cursed air be clean
When you've lost faith in the human race
Let love not weigh me down


Let love not cause me pain
Let it all seem like a dream
And I won't regret what I can't forget
Let love not weigh you down

Yeahyeahyeah!

Blogg.se vill ingen väl idag, verkar det som. Jag hade skrivit världens mest intressanta och intelligenta inlägg, men det försvann givetvis. Synd för er!

Jag har lagat mat idag, riktig mat. Quornfilé med currysås. Ambitiöst. Jag kanske inte är ett hopplöst fall, trots allt... Jag kanske till och med har talang! Så är det nog. Vissa blommar sent.

Dagens funderingar kretser kring hårfärg. Kanske skulle färga håret brunt? Övertyga mig om motsatsen, snälla.

Anger steers me clear of every instinct for eloping

Ja, här ligger jag nu efter att ha lämnat hemmet bara för att någon timma senare komma tillbaka och kasta mig i sängen. Mitt lilla huvud. Stackars, stackars mig!
Nu har jag vaknat till liv igen i alla fall, och ska försöka få i mig en andra frukost. Ser fram emot det. Det kurrar i min mage, jättemycket! Min roomie kom hem tidigt i morse och mådde också dåligt. Det kanske är något som går? Kollektiv huvudvärk. Skulle inte förvåna mig...

Vrider mig på nålar

Ja, det här bådar väl inte så jättegott inför morgondagen. Tur att jag är en hårding som inte alls behöver nån sömn.

There's something in the air

Jag kan verkligen inte sova och det gör mig galen. Det spelar ingen roll hur hårt jag sluter mina ögon för allt som stör finns bakom mina ögonlock.

Don't get me wrong

Nu är jag helt slut i huvudet. Är kanske rätt bra egentligen, jag kommer somna så fort jag lägger mig ner...
Min roomie kom in med en smoothie till mig innan, hur gulligt som helst. Jävligt god var den också, och full av vitaminer!

För övrigt så är webdesign mitt nya stora intresse, och jag tänker ge mig fan på att lära mig.

Is it getting better?

Jag blev plötsligt jättehungrig. Kul skämt att jag inte har något att äta hemma! Sitter och väntar på att min roomie ska komma hem med mjölk så jag kan få i mig lite müsli i alla fall. Och ett knäckebröd. Knäckebröd är bäst.

Idag har jag sett Perfume. Vilken jävla film.

Let love not cause me pain

Jag har legat avdäckad hela dagen, jättekul. Har fruktansvärt ont i huvudet och jag vet precis var det sitter men kan inte precis göra nåt åt det. Det är förbannad jävla skit att jag inte ens ska kunna sitta på en buss i fyra timmar utan att min nacke ska göra uppror. Dessutom måste jag nån gång inse att det räcker med en kudde. Fyra är för mycket. Jag vet det varje gång jag vaknar med glömmer det varje kväll. Kuddar är mjuka! Det måste vara bra!

Dagens bästa måste vara min matlagning. Vispade ihop en Ost- och broccolisoppa (en sån där Varma Koppen-grej) och tänkte att man borde kunna blanda i lite pasta. Och det kunde man! Fan, jag kanske inte är ett hopplöst fall trots allt...


Ett stort FUCK YOU till SJ

Gårdagens tågresa till Göteborg var det värsta jag någonsin varit med om, världens minsta tåg och hur många passagerare som helst. Vi stod femton personer i utrymmet mellan två vagnar och det var knappt så vi fick plats. Kanske kunde varit mysigt om omständigheterna varit annorlunda, men att stå och kramas med främlingar på ett tåg är inget jag gärna gör. Dessutom är biljetterna svindyra och NEJ NEJ NEJ jag vill inte behöva betala extra för att få en jävla sittplats. Va?!
Det spelar ingen roll hur många gånger konduktören ber om ursäkt, två timmars lidande glömmer man inte bort hur som helst. SJ ska skämmas och jag kommer aldrig mer åka tåg. Fast där ljög jag, såklart. Men det känns bra att tro att jag skulle kunna låta bli. Nu är det i alla fall SJ som får ett argt mail av mig.

Yes yes, mot alla odds kom jag i alla fall fram till Göteborg igår och hade en väldigt trevlig kväll. Inte alls kul att åka hem till Oslo idag, särskilt med tanke på veckan jag har framför mig. Dagisjobb och en kost bestående av knäckebröd och vatten. Jag vet att det är ett jävla tjatande om min ekonomi men den förstör ju för fan allting. Imorgon ska jag ringa och skälla på Adecco. Jävla svin.

Jag är inte alls så arg som jag låter. Faktiska ganska glad. Det känns för första gången i mitt liv som att valen jag gör helt och hållet är mina egna. Det är en skön känsla.

Det isar och det bränns

Letar efter gråa dagars skäl att skynda på


Fick precis ett mail från Adecco med ämnet Timelister med status: Ikke sendt. Fyra dagars lön kommer alltså inte att betalas ut. Låter inte så mycket, men med tanke på att det rör sig om sammanlagt sju dagars jobb så är det ganska mycket. Jag behöver inte ens räkna på det för att inse att jag inte kommer ha råd att betala min hyra i tid den här gången heller.
Kul skämt, Adecco. Jag kommer nu att med största säkerhet svälta ihjäl. Tack! Kul! Verkligen!

Go, baby, go

Okej. Lite alkohol kanske det blir ikväll. I alla fall om Marina får bestämma, och det är ju ändå hennes kalas...? Äh. Röj blir det i alla fall. Och det om tio minuter! Heja mig, alltid ute i god tid...

Oh, whatever makes her happy...

Idag har jag vaknat alldeles för sent, bakat muffins till Marinas kalas, gått långpromenad med hunden och nu sitter jag här. Om en stund ska jag åka till Johanna, som jag inte har träffat under normala omständigheter på hur länge som helst. Ska bli väldigt trevligt!
Ikväll blir det födelsedagsfirande hos Marran, nyktert (förhoppningsvis) för min del då jag inte har råd med alkohol. Rätt bra egentligen, men så är det väl också det enda positiva min ekonomiska situation för med sig...
Imorgon eller måndag blir det hem till Oslo igen, ska kolla bussar nu. Dyrt!

...and hold me for the world may end

And if you need to kiss me
the you'll most definitely miss me
when I'm gone...


Out of tune

Idag vaknade jag inte förrän halv ett, och då mådde jag riktigt, riktigt dåligt. Får alltid dåligt samvete när jag sover så länge, känns som att hela dagen är förstörd. Borde inte alls tänka så, jag är ju inte vaken färre timmar om dygnet än någon annan (snarare tvärtom nuförtiden), men det känns helt enkelt mycket sundare att stiga upp tidigt och lägga sig tidigt, än att stiga upp sent och lägga sig sen.
Ja ja. Från och med nu är det här en bra dag, i alla fall. Jag ska sätta på musik på hög volym och baka tills jag svimmar. Sånt tycker jag är kul. Jag är nog egentligen en pysslig människa. Jag (och alla andra) har bara inte fattat det än.


Today is the day

Jag köpte en skitsnygg vårjacka igår, och vad händer? Snö! Jättemycket snö! Jävla skit. Jag vill ha vår nu annars exploderar jag snart. Vad gör jag här? Egentligen? Hur kan jag frivilligt välja att bosätta mig i världens tråkigaste, region, där man dessutom riskerar att förfrysa sig varje gång man går ut? Jag erkänner härmed att jag är en idiot. Skratta åt mig, varsågoda.

Idag ska det i alla fall bakas. Börjar fundera lite på om Marran verkligen vill ha en tårta, eller om hon bara går med på det för att göra mig glad, så som jag har tjatat kan jag helt enkelt inte vara säker. Men, vem tackar nej till en tårta? Bara en idiot. Det skulle i så fall betyda att jag och min vän befinner oss på samma våglängd.


Jag vill se stadens ljus ikväll, jag vill bryta ett ben...

...på nåt dansgolv jag vill kyssa en kvinna i en gatlyktas sken.


Idag har jag varit på firmaresa med familjen, en hel dags kundvagnsåkning i Ullared.
Kan det bli bättre? Inte mycket.
Nu har jag i alla fall mat så att jag överlever åtminstone en månad till.
Så lätt blir ni inte av med mig, assholes!

And it goes on and on and on...

MåBra:s klädcoach om Babben Larsson:
"Jag får uppfattningen att hon vill dölja sin kvinnlighet. Det hänger kanske ihop med någon idé om att en kvinnlig kvinna inte kan vara rolig. Det skulle vara fint om hon kom i kontakt med sin sårbarhet: den sköra, kvinnliga sidan. Nu känns det som om hon tagit på sig kläderna som ett skydd."

Nej! Nej nej nej!
Den sköra, kvinnliga sidan?

Carolina Gynning, däremot, kan ha på sig nästan vad som helst och ändå vara sexig (enligt samma människa som tyckte till om Babben). Jeans, till exempel. Det får Carolina Gynning ha på sig.
Varför? Varför behöver inte Carolina Gynning visa hud? Kanske för att vi redan sett den (alldeles för mycket av den). Så är det nog.
Ett utvik för varje kvinna, så att sexassociationen och objektifieringen aldrig riktigt går att få bort, sen får vi klä oss hur vi vill.

Hallelujah moment.


Varför är idrott okvinnligt?

Läste just en artikel i en sån där "kvinnotidning". Det handlade om personlig stil (egentligen handlade det om hur "kvinnlig" ens personliga stil är, något mer korkat har jag inte hört på länge. Förmodligen aldrig.), och till artikeln fanns ett test man kunde göra för att få veta vilken personlig stil man har/borde ha. Kul, tänker jag. Nu kanske jag får veta något nytt, för hur min egna personliga stil ser ut har jag ju inte en aning om!
Orkar inte berätta exakt vad testet innehöll men jag antar att de flesta av er kan gissa hur det var utformat. Tolv frågor, fyra alternativ på varje fråga, flest B så är du sån och sån, flest C så är du sån. Härligt. Enkelt och bra.
Två exempel:

Hur skulle du beskriva dig själv?
A. Lugn och försiktig. Jag skulle gärna synas, men vågar inte.
B. En kompetent och trevlig person, men inte särskilt kvinnlig.
C. Jag är utåtriktad och glad, men känner mig ofta osäker inombords.
D. Jag är jag. En kvinna i mina bästa år.

 När fick du uppmärksamhet och bekräftelse som barn?
A. När jag var duktig och lydig.
B. När jag presterade på idrottsplanen.
C. När jag var söt.
D. Jämt och ständigt.

Någon annan än jag som tycker att detta verkar lite underligt? Det är också väldigt synd om stackaren som får för många B, för det är minsann en okvinnlig jävel! Denna människan klär sig helst i "bekväma, tidlösa plagg" i "neutrala färger som blått, vitt och beige" och har Carolina Klüft som stilikon. Fyfan! Tänk att träffa på en sån på stan...
Tur att det finns hjälp att få. Expertens råd lyder: "Framhäv ditt sensuella jag genom att byta byxorna mot kjol, våga visa hud och satsa på feminina snitt. Då kommer du ocså att känna dig kvinnligare."

Tack, då vet jag. Min kvinnlighet sitter alltså i hur mycket hud jag visar. Kompetens är inte en kvinnlig egenskap, och att som barn få komplimanger för att man är duktig i idrott... ja, det gör vilken liten flicka som helst till en arg, okvinnlig flata.

Lilla hjärtat

Ikväll har jag och Tess varit på långpromenad. 40 minuter i snabb takt, jag känner mig rätt nyttig. Imorgon ska vi ut och jogga, minsann! Ska verkligen ta tag i det här med träningen nu, är så jävla trött hela tiden och känner mig rätt säker på att det är för att jag bara slöar hela dagarna. Så nu är det ändring. Promenader och joggingturer är det som gäller framöver, skulle vilja börja gymma lite men har fan inte råd med nåt jävla gymkort! Helt sanslöst! Jag är förbannad.

Här kommer för övrigt en bild på världens bästa hund.  
image8


Loverboy

Loverboy


Jag går här och väntar på att Ronaldinho ska fria till mig. Snart kommer det, det är jag säker på!

"Det känns som att..."

Jag ska bli medium. Det måste ju vara drömjobbet. Massa spöken och bra betalt!

Home, sweet home

Nu är jag alltså hemma i Shittytown igen. Lyckades med konststycket att sova största delen av bussresan, vilket ju inte brukar vara det lättaste... Tråkigt nog stördes min sömn av killen framför mig, som drog för gardinen varje gång solen kom fram och drog undan den igen när Sverigevädret valde att visa sig från sin sämsta sida. Varför? Hela min morgon blev förstörd. Efter den här skitvintern behöver jag alla sekunder av solsken som jag kan få!


Ändrade planer

Ja, det gick ju inte så jättebra det där. Somnade runt halv sex imorse och kunde inte ta mig upp när klockan ringde. Lyckligtvis har jag en förmåga att improvisera och få saker att ordna upp sig ändå, så nu sitter jag här och är inte stressad alls. Hann i alla fall klart med städningen igår innan jag däckade, disken hann jag med i morse och nu är det bara allt skräp i hallen som ska slängas. Och så lite som ska packas. DÄR har jag ett problem, däremot. Vill resa så lätt som möjligt, helst bara med en ryggsäck, men det är ändå rätt många dagar jag ska vara borta och dessutom måste jag få plats med datorn... Får se hur jag gör.

Känns lite tråkigt att lämna Oslo idag, solen skiner och himlen är klarblå. Har också hört elaka rykten om snö och oväder i Sverige. Kan detta stämma? Hoppas verkligen inte det. Jag ska göra mitt bästa för att ta med mig solskenet hem.
Nej, här kan jag inte sitta. Även om jag inte är stressad just nu så blir jag det snart om jag inte blir klar med den där packningen.

I'm counting my sleepless nights

Klockan är halv tre och om fyra timmar ska jag börja göra mig i ordning för att lämna hemmet. Har lagt ner städningen för ett tag nu, tröttnade ganska fort. Är ju som ni kanske vet rätt förtjust i att skjuta upp saker och ting... Tvätten är klar i alla fall, bra det. Hoppas bara att den hinner torka tills imorgon, annars blir det lite jobbigt.

Nu tänkte jag titta på ett avsnitt av Simpsons, får försöka hålla ögonen öppna men det känns inte som att det kommer bli något problem. Jag gillar att vända på dygnet. Börjar nästa bli lite avis på min roomie som jobbar nattskift, det verkar trivsamt.

Kakan blev god, förresten. Nu har jag något att äta på bussresan imorgon, bättre kan det inte bli!


Peace.

Sömn, jag behöver ingen sömn...

Nu är klockan elva och jag har beslutat mig för att inte sova alls i natt. Det hinns helt enkelt inte med! Kanske kommer jag däcka runt fyra-femtiden och vara förbannat trött när jag måste stiga upp vid halv sju, men förhoppningsvis lyckas jag hålla ögonen öppna. Min självdisciplin är det ju faktiskt inget fel på, kvällens joggingtur är ett bra bevis på det.
Nu sitter jag i alla fall i mitt lilla kök med en kaka i ugnen och tvätt i maskinen. Rummet ska städas och dammsugas innan jag åker och i hallen står en kartong som ska slängas.
Imorgon bitti bär det först av till min förra arbetsplats där jag ska lämna mitt skattekort, sedan tänkte jag ta en promenad in till centrum och centralstationen. Bussen går kvart i elva. Jävlar vad jag ska sova då! Så mycket som jag har varit hemma på senaste tiden tänkte jag faktiskt kontakta Swebus och föreslå en direktlinje mellan Oslo och Gislaved. Jag lovar att de skulle tjäna på det...

Nu ska kakan ut ur ugnen. Tjo!


If only I had something to believe in

Dagens bästa: Det kommer dröja jävligt länge innan det dyker upp några pengar på mitt konto. Väldigt tråkigt, men framförallt bekymmersamt. Imorgon åker jag till Sverige och är hemma över påsk, natten till tisdag tar jag bussen tillbaka till Oslo och det är då problemen börjar.
Mitt dilemma: Jag måste jobba nästa vecka, för jag behöver verkligen pengarna. MEN om jag ska jobba nästa vecka så måste jag köpa t-banekort vilket jag verkligen inte har råd med. Så antingen får jag leva på vatten och bröd nästa vecka och lägga pengarna på kollektivtrafiken, eller så kommer jag få det tufft i början av april  när hyra och telefonräkning ska betalas...
Ja ja, nu har jag i alla fall tackat ja till fyra dagars jobb nästa vecka och det beslutet är i högsta grad oåterkalleligt. Jag är ju faktiskt van vid att leva billigt vid det här laget. Antar att jag klarat min "No-spending-mars" bättre än bloggbruden (ja, jag har blivit beroende. Vad är det för värld vi lever i?)

Förresten har jag en riktigt bra idé som ska göra mig rik...

Leave him, Carolina

Idag har jag varit vuxen och öppnat norskt bankkonto, heja mig! Synd att jag inte har några pengar att sätta in, det är väl lite det som är meningen med att ha ett. Om jag inte får min lön imorgon så har jag problem. Hursom, hemresan är i alla fall betald, och det är ju alltid något... Ska bli skönt att komma hem över påsken, även om det inte alls var längesen jag var hemma senast.

Jag ljög förresten lite imorse, det var inte alls strålande solsken! Det var fullt av moln på himlen, men de syntes inte från mitt fönster. Jävligt kallt var det också vilket jag inte var riktigt beredd på när jag lämnade hemmet, men solen tittade fram så småningom i alla fall och då var jag nöjd.


Carolina, she's from Texas

I get so lost inside the rooms inside my mind

Jag slutade just tro på evolutionen och är nu istället en sann troende. Evolutionen skulle städat bort de här besvären för flera tusen år sedan, bara en sadistisk gudjävel skulle låta oss stackars kvinnor lida på det här viset.
Kul att du har kul, gud. Det har inte jag!

Here comes the sun

Vilken dygnsomvändning jag har lyckats med! Inte varje dag jag vaknar av mig själv klockan åtta och känner mig redo att ta mig an världen. Yes! Dessutom är det strålande solsken här i Oslo och det gör ju inte precis att man vill ligga kvar i sängen hela dagen.
Idag ska jag ut och göra viktiga saker, få papper påskrivna och inlämnade och grejer... Det kommer bli världens längsta promenad men det är väl inte heller helt fel.

It's official

Jag har nu Sveriges snyggaste blogg, inget snack om saken.
Tack, Cebastian!


Spiderwebs

Jag har sedan en ganska lång tid tillbaka ansett min spindelfobi vara, om inte botad, så åtminstone lindrad. Icke. Just nu sitter jag och darrar efter att precis ha dödat en oskyldig liten stackare som kröp omkring på min köksvägg. All min respekt för mig själv är för tillfället borta. Jag avskyr äckliga småkryp och vill absolut inte ha dem i min närhet, men jag tycker inte att det är okej att döda dem. Vilket ju gör min handling helt förkastlig.
Till mitt försvar måste framhållas att jag faktiskt försökte få odjuret att krypa upp på ett papper och sitta stilla där medan jag väääldigt lugnt gick mot fönstret men när fanskapet började hoppa omkring och jag tillslut var tvungen att springa efter min inhalator kunde jag inte göra så mycket annat än att mosa stackarn med hushållspapper.

Jag är helt jävla skärrad. Fy fan vad jag är löjlig. Jag riktigt känner hur det kryper över hela kroppen just nu och förmodligen kommer jag inte kunna sova på en vecka eller nåt.


Underbart!

Hittade nyss en video på youtube med bandet vi lärde känna i Shanghai. Taskig kvalitet men likväl heeelt fantastiskt. Särskilt när han sjunger på svenska. Galet!



Skönhetssömn

Nu har det gått för långt, sömnmönstret är rubbat och ska fixas iordning ikväll. Tills dess får jag se till att hålla mig sysselsatt!
Det ser i alla fall ut att bli fint väder här i Oslo idag, det gillar vi. Igår var det riktigt vårväder och jag och min roomie var uppe på Holmenkollen. Såg inga skidåkare dock, bara massa norrmän med flaggor. Får nog ta en långpromenad idag också. Det är egentligen det enda jag kan ägna mig åt just nu, känns det som. Sju kronor på kontot, hej ekonomi! Det blir till att lifta hem i påsk. Kanske någon som vill komma och hämta mig? Det vore en väldigt fin gest...


Keep your promises, they make you look alright

Skrattade lite när jag läste igenom gårdagens inlägg, språkfascisten i mig vaknade upp (hehe) i och med upprepningen av ordet "trött". Ganska nöjd är jag dock över att ha lyckats variera mig mellan "fruktansvärt" och "förbannat", heja mig! Detta inlägg kommer förmodligen inte bli vettigare, med tanke på tidpunkten. Försökte uppdatera tidigare men blogg.se har krånglat som vanligt.

Hursomhelst, angående fredagens besked om att jag fick jobbet på ICA:
Jag trodde verkligen inte det. Därav denna till synes oförklarliga lycka. Jag gick omkring hela veckan helt övertygad om att jag inte alls skulle få något jobb, att jag hade klantat mig helt under intervjun samt att chefen skrattat åt mig när jag lämnat rummet. Det kanske han gjorde, men i så fall av en bättre anledning än den som snurrade runt i mitt huvud. För övrigt så hatar jag när det händer, alla jävla tankar om att jag inte duger. Det är inte ofta, men när de väl kommer är de fan omöjliga att skaka av sig. Därför kunde jag inte sluta le när jag fick ett telefonsamtal i fredags eftermiddag där min blivande chef frågade om jag fortfarande var intresserad av jobbet. Nämnas bör även att det var 27 sökande. Hoppas det framgår hur jävla nöjd jag är med mig själv just nu.

Dessutom är det ett helt annat jobb än vad jag trodde när jag sökte, på ett bra sätt. Förstod inte riktigt vad det innebar, men ska skriva lite om det när saker och ting börjar klarna. Säkert är i alla fall att det är ett jobb som innebär mycket ansvar. Yes! Jag är en ansvarsfull person! Åtminstone framstår jag som en. Återstår att se vad som händer...

Little hard heart

Klockan är halv fem och jag är fruktansvärt trött, har haft ett sju timmar långt telefonsamtal och efter det fick jag en drink i köket av min roomie, en väldigt god sådan. Nu är jag förbannat trött men måste uppdatera bloggen idag, min bästa dag på lääänge länge länge!
Fick jobbet som jag sökt på ICA. Det låter inte så jävla roligt, men det är det. När min hjärna fungerar lite bättre ska jag berätta varför men nu ska jag tamejfan sova!


It's a little bit, it's a little bit overwhelming...

Har tittat på alla bilder från Kina nu. Vilket jävla äventyr... Och här sitter jag i en källare!

There is a light and it never goes out

Sådär, nu är jag tillbaka i Oslo igen. Har precis bakat en chokladkaka men kakaon tog slut, så det blev nåt slags mellanting istället. Underligt, men gott.
Jag är jävligt trött, därav detta tråkiga inlägg (har varit många sådana på senaste tiden känns det som). Idag har jag i alla fall en lång bussresa som ursäkt! Hann dessutom med att bli bjuden på lunch i Göteborg vilket helt klart får ses som dagens höjdpunkt även om det faktiskt var skönt att komma hem igen. Jag börjar få en relation till den här staden, det börjar kännas som hemma. Det första jag gjorde när jag kom innanför dörren (direkt efter att jag varit uppe hos hyresvärden med hyran) var att sätta på en maskin tvätt. Vuxenpoäng!

Yes yes yes, roligare än såhär blir det inte en lördagkväll tydligen. Nu ska jag diska, sen ska jag gå och lägga mig. Om jag inte somnar på köksgolvet innan dess... (Värmen är tillbaka! Halleleeeluja!)

I saved the world today

Först en lite ledsam nyhet på vänskapsfronten: Jag ger upp. Väggar intresserar mig inte.

Sedan en lite glad nyhet: Mitt liv är helt perfekt. Jag har världens bästa plan! Nu ska jag bara jobba, jobba, jobba (har förresten arbetsintervju på tisdag, håll tummarna för mig) tills min ekonomi tillåter mig att börja leva igen.

Imorgon är det hem eller bort till Oslo igen. Whatever. Där jag hänger min hatt...

Lilla livet

Jag funderar nu väldigt seriöst på att lägga ner den här skitbloggen. Anledning: reklamen. Jag kan inte acceptera att det görs reklam för gud och thailändska fruar på min sida. Det är inte okej, inte någonstans.
Mitt nya projekt blir alltså att hitta en bra, reklamfri sida där jag kan skriva av mig istället. Förmodligen kommer det inte bli av, men jag hoppas att det blir det. Så här kan det inte vara.

Loneliness

Loneliness, what would I do without you?

Den värsta känslan som finns är att önska att man faktiskt var en helt annan person, med ett helt annat liv.
Det är ungefär vad jag önskar just nu.
Och jag vet att det går över för det gör det ju alltid, men ibland behöver man höra någon säga det. Att det kommer gå över. Att allting kommer bli bra.

Ensamhet gör konstiga saker med en. Just nu skulle jag göra nästan precis vadsomhelst för en kram.
Rätt olikt mig. Jag antar att det säger en del.

Nej, nej och åter nej

Varför är värmen i köksgolvet borta? Vavavavava? Ååååh, skit också.
Och varför blir jag inte frisk? Det här är nog det värsta jag har varit med om, tror jag.

Åh... glöm det.

Nu har jag hittat meningen med mitt liv: Photoshop. Jag kan inte slita mig. Kan inte! Men klockan är två, och jag måste, behöver sömn. Precis när jag håller på att tillfriskna från halssjukdsomshelvete (som förresten blev en dyr historia, jag är riktigt förbannad) så kommer något ännu värre. Såklart. För att det är mig det handlar om. Och jag måste jobba nästa vecka, det här håller inte! Vad ska jag leva på?! Jävla skit. Nu får du allt rycka in, gud. Annars måste jag snart göra något drastiskt!
Eh, tillbaka till photoshopandet. Jag har suttit hela dagen och väntat och väntat och sedan har jag suttit hela kvällen och tittat på tutorial-filmer på youtube. Inte för att det hjälper, jag är obotligt trög när det gäller sånt här. Men det är kul! Jag älskar det! Hallå! Anledningen till att jag faktiskt stänger ner nu och tänker gå och lägga mig är inte alls att jag är trött (det är jag, visserligen. Väldigt trött) eller att jag är en vuxen människa som fattar mogna beslut (det är jag ju inte!) utan för att någonting helt enkelt har strulat till sig med programmet och jag orkar orkar orkar inte försöka lösa det nu. Så egentligen är väl det anledningen då, att jag är trött.

Alla som hört talas om Marinas bloggplaner kan även läsa detta lilla avslutande stycke (tillägnat Marran herself):
Yes yes yes! Nu kommer jag ha någonting att göra hela dagarna! You go girl, jag hejar på dig!

Godnatt.