Ingenting händer här

Jag går och väntar på att mitt liv ska bli mer spännande utan att riktigt göra någonting själv. Bara väntar, och det hjälper ju inte. Vet inte ens vad det är jag väntar på. Och tiden bara går och jag vet inte vart den tar vägen för här känns det som att den står still. Vet inte ens vart jag själv tar vägen.
Jag måste i alla fall göra någonting åt det. Kan inte bara gå här och vänta och tro att livet ska hitta mig.
Så vänta bara. Snart kommer min blogg inte handla om tråkiga saker längre. Snart kommer varje dag i mitt liv vara ett äventyr. I'm gonna make it happen.

Nej nej nej

Jag vaknade upp igår och trodde att jag höll på att få en jävla monsterförkylning och att mitt liv skulle bli lite jobbigare i någon vecka tills skiten går över. TILLS jag insåg att det är allergin som har satt igång och att monsterförkylningen kommer vara bra mycket längre än en vecka, hej sköna sommar! Jävla skit.
Nu ska jag iväg till skattekontoren och få hjälp med deklarationen, det lär behövas. Norska skämtsystem!

Bra saker som händer

Jag började jobba klockan ett idag och slutade klockan tio, det har varit strålande solsken hela dagen och jag har sprungit omkring i shorts och t-shirt. Fick fyrahundra spänn i dricks dessutom, så jävla gött. Då har dagen ändå varit ganska seg, haft typ 20 bord sammanlagt varav typ hälften var svenska snålisar. Nöjd! Imorgon blir det jobb igen, hoppas på fint väder då också. I så fall har jag råd att köpa min digitalkamera i nästa vecka!

Imorgon ska jag även skriva upp vilka tider jag vill jobba nästa vecka. Fortsätter det så här så kan jag mycket väl vara ledig två dagar utan att ha ångest för ekonomin, men känner jag mig själv rätt lär jag jobba sju dagar och dubbla pass. Trött men rik!

Idag är det lördag vilket innebär godisdag, jag har lyckats få i mig 100 gr choklad och en näve chips men sen gick det fan inte ner mer. Är inte det ett gott tecken?! Jag har aldrig levt så här nyttigt förut, heja mig!

Nu är det läggdags för min del, blir upp tidigt (09.30, allt är relativt) imorgon och jobba. Börjar förhoppningsvis inte förrän vid tolvtiden men med mitt jobb kan man aldrig veta. Ska i alla fall sluta tjata nu, natti!


Välkommen hem

Jag kom nyss på mig själv fundera över vilken dag det egentligen är. Jag tar detta som ett gott teckan, jag lever livet som jag tycker att det ska levas. Perfekt! Idag har jag jobbat tre timmar på Lekter'n (skitdag, hade typ fem bord sammanlagt och fick typ 40 spänn i dricks, det håller inte länge!) och skulle egentligen direkt till donken, men det blev en liten paus istället. Ska åka hemifrån om en kvart eller nåt och så blir det jobb till midnatt. Efter det hoppas jag på att Jenny och de andra fortfarande är vakna och vill hitta på nåt - det är ju ändå fredag (?)! Lina åker hem på onsdag och jag måste ju hinna säga hejdå...

Ja, annars händer väl inte så mycket. Har varit rätt kass uppdatering här vilket egentligen inte innebär att jag har haft bättre saker för mig, bara att jag har varit lat. Ska lägga upp lite bilder sen tänkte jag, hade ju spelning med bandet i lördags! Gissa vem som fick lägga gitarren i fodralet och hoppa in bakom trummorna...? Yeah. Det är så det ska vara.

I'm the boss

Idag har jag chefat, heja! Eller ja, hade upplärning på skiftledargrejen, tror det blir kul! Slitigt dock. Idag jobbade jag med 100% ob-ersättning (tack, Jesus) vilket innebär money, money, money. Gööött.
Nu är jag trött och ska gå och lägga mig. Om det blir fint väder imorgon så ska jag jobba på Lekter'n, om inte så lär det bli en hel del kinesiskaplugg samt en tur på stan, måste bland annat köpa ny necessär efter incidenten i Göteborg.

Men ja, nu är det väl läggdags. Orkar inte hålla ögonen öppna länge till. Natti!

Today

Har precis kommit hem, blev bara några timmars jobb på Saras. Det ösregnar i Oslo idag så folk håller sig hemma, antar jag. Ska i alla fall jobba på donken ikväll istället, börjar om en timma så det börjar bli dags att göra mig i ordning. Vädret får ta och ordna till sig här snart, jag behöver jobba!
Well well, nu är det hejdå!

Godnatt


Nu ska jag bli satanist och spika upp katter i träd!

Home, sweet home

Nu är vi hemma efter en riktig jävla mardrömsfärd med Swebus Express. Förra gången vi åkte med skiten svor vi på att det var sista gången, men nu fanns det inga andra bussar som passade så vi var tvungna. Men aldrig mer!

Imorgon börjar jag på mitt nya jobb, det ska verkligen bli jättekul! Får hoppas på att det blir bra och att jag får jobba mycket, så jag slipper gå här och vara nästan pank hela tiden. I och för sig kommer väl våren hit nån gång och då blir det mer jobb på Aker Brygge, men lite säkerhet känns inte helt fel. Det funkar inte att jobba två dagar i veckan, hur skönt det än är att vara ledig!

Ja ja. Helgen i Göteborg har, trots alla missöden, varit helt fantastisk, med kära återseenden på fredagkvällen och sedan påskaftonsmiddag och allting. Har bilder som ska läggas upp men det blir senare. Nu är jag trött!

The day

Såhär såg det ut. Mitt på centralstationen i Göteborg.



Glas och sprit, överallt!




Glömde nämna att jag satte mig i tuggummi. Som grädde på moset, liksom!

Vissa dagar är allt som det ska

Okej. Jag måste liksom berätta om gårdagen för hela dagen var helt jävla galen. Men jag vet inte var jag ska börja. Jag är fortfarande i chocktillstånd, kan man säga. Men okej:

Dagen började med att vi försov oss, och vaknade tio minuter innan vi skulle med bussen till centrum. Till saken hör att vi inte packat kvällen före utan tänkt göra det innan vi åkte. Kul. Blev alltså till att slänga ner alla kläder och prylar som låg inom synhåll och hoppas på att resultatet skulle bli bra.

Sedan sprang vi ner till bussen. Missade den med tio sekunder och såg den köra ifrån oss, började leta efter en taxi, hittade ingen, ringde ett taxibolag men kunde inte beskriva var vi befann oss och insåg att vi fick börja gå mot centrum och hoppas på det bästa. Hittade tillslut en taxi och fick betala 170 spänn för att åka en kilometer, men kom åtminstone med bussen till Sverige.
Bra början på dagen, alltså.

Väl framme i Göteborg gick axelbandet på väskan med alla kläder och grejer sönder så väskan föll i golvet. I väskan fanns även fem flaskor öl, två flaskor whiskey och en flaska Bailey's. Vi hann gå typ tjugo meter innan vi upptäckte att vi lämnade ett spår av alkoholdoftande vätska bakom oss. Heja! Öppnade väskan och fick se alla våra kläder (alla!) indränkta i Bailey's och öl.

Fick alltså gå och handla kläder, eftersom tanken var att vi skulle på fest på kvällen. Detta resulterade i att vi blev sena hem till Cebastian, vilket inte gjorde oss mindre stressade. När vi sedan skulle in till Göteborg blev vi ifrånkörda av bussen (igen) och fick vänta ytterligare en halvtimma innan vi kunde ta oss in till stan.

Sedan var det typ lugnt en stund. God mat och trevligt sällskap hos Marran och sedan utgång på Sticky Fingers. Andra rundan öl upptäckte Cebastian att hans kort inte funkade. Inte att magnetremsan var dålig eller något utan att kortet var spärrat eller tomt. Vi började tro att det var tömt på pengar eller nåt, fick typ halvt panik och C sprang runt på olika bankomater och testade skiten men det funkade inte. Stod att uttag inte kunde medges och såna grejer. Våra norska telefoner funkar ju inte som de ska här heller, så vi kunde inte ringa vår norska bank. Ringde polisen och allt, slutade med att jag ringde min mamma (världens bästa mamma!) så hon fick hjälpa oss att hitta telefonnummer och grejer. Fick tillslut tag på nån jourmänniska på norska Nordea och fick beskedet att ingenting var fel på kontot och att alla pengar var kvar, fatta vilken jävla lättnad! Sedan lyckades vi få ut några hundra i en bankomat innan korthelvetet slutade fungera igen.

Jag vet inte. Det låter inte lika illa som det var att genomleva skiten, igår kan ha varit den jävligaste dagen i mitt liv. Ingenting gick rätt, verkligen. Jag är dessutom på ett ganska pissigt humör, rent allmänt liksom, så gårdagen gjorde inte saken bättre. Men JA JA JA. Nu är vi hemma hos Cebastian och ska ta påskmiddag med hans pappa. Ska bli mycket trevligt! Ska kolla igenom kameran nu och se om vi fick några bra foton igår, så ska ni få se bilder på vårt lidande lite senare!

Cheers sålänge!


Roadtrippin'

Nu är vi framme i Göteborg om typ fem minuter. Gött! Ser ni hur pigg och glad jag är? Berättar om morgonens galna äventyr lite senare. Stay tuned!





No food today

Insåg precis att jag knappt ätit någonting idag. Därav huvudvärken, förmodligen. Så går det när man har annat att tänka på! Nu blir det tonfisk till middag, ingen ork till något annat. Tonfisk med couscous och tacosås, hur låter det? Gourmet!

Har jag berättat att vi har spelning med bandet nästa vecka? Så är det, i alla fall. Då ska alla strängar vara på plats!



Gott med öl osv

Ja, det fanns typ hundra anledningar för mig att tacka nej till öl hos Maria, men bara en anledning att tacka ja. Och den vägde såklart tyngst. Öl är gött. Så är det.
Jag kom alltså inte längre än till Maria innan, och det kanske var lika bra. Har haft en mycket trevlig kväll trots huvudvärk och pissigt humör och då är det helt klart värt det! Lyckades avstå ifrån utgång i alla fall, så nu är jag hemma igen. Det bästa med att komma hem igen var att diskmaskinen stannat på hälften av tiden så att jag nu var tvungen att starta om det. Kul! Så blir det varje gång jag startar skiten, det har aldrig hänt Cebastian. Vad gör jag för fel? Nu ska jag i alla fall hänga lite tvätt, sen ska jag slappa big time.

Alltså, nej, nu får det vara nog!

Nog med innesittande för idag. Visserligen finns det inget särskilt att gå ut till just idag, men what the. På med tajtsen och mössan it is! Det måste finnas ett ynka litet ICA som är öppet idag. Ett enda, liksom! Och jag ska finna det...

Jag är förresten lite sjuk idag. Min sjuka har slagit till. Sjukan innebär en massa saker. Mest handlar det om att vara en stackare som inte har det så lätt här i livet, av olika anledningar. Idag har alla dessa anledningar slagit till på samma gång. Exempelvis har jag idag blivit lämnad med tvätt, disk och städning. Då är livet inte lätt! Jag skulle kunna beskriva den här sjukdomen ytterligare men då blir jag sittande här hela kvällen, och det orkar jag inte. Så nu ska jag gå ut och göra mig själv frisk med en liten promenad!

Dinosaurie!


Visst är han snygg, min pojkvän? Och helt orädd!

Nu är hela Norge nedstängt!

Ingenting fungerar, alla är på fjället och åker skidor. Hejdå! Inte ens ICA är öppet. Fattar ni?
Nu har Cebastian suttit och försökt lära mig lite photoshop. Mycket spännande! Ska visa resultatet här om en liten stund...
Imorse fick jag förresten frukost på sängen. Havregrynsgröt med mango! Gott!

Godmorgon

Vädret suger, vilket innebär att jag är ledig från jobbet. Det suger! Nu måste våren komma igång på riktigt annars vet jag inte vad jag gör. Yeah yeah, efter helgen börjar jag på Saras telt som också är en uteservering, men på Karl Johan. Där blir man inte lika påverkad av vädret i alla fall så där lär det bli lite mer jobb!

Nu har jag precis sett färdigt på uppdrag granskning som handlade om den kaukasiska ovtjarkan. Kolla in mördarhunden nedan! Seriöst, en sån här vakthund skulle jag skaffa mig om mitt liv var i fara. Inte ens den vietnamesiska maffian skulle kunna rå på den!


70 kilo mördarhund, förbannat gullig sådan, men ändå.

Men tröttsamt eller?

Nu har jag haft kinesiska i två timmar. Aaaaaah! Inte en sekunds paus. Jag kan inte koncentrera mig så länge! Nu har jag huvudvärk och pissigt humör... Tråk!
Jag och C har varit en sväng på stan idag. Tänkte hoppa in på vinmonopolet, men neeeej! Norska "systembolaget" har stängt hela påsken. Och med hela påsken menar jag hela veckan. WHAT?! Bara för att alla jävla norrmän ska ha påsklov, men heja! Jobba och gör lite nytta istället för att springa omkring med lusekoftor och längdskidor och matpakker. Hejdå! I helgen ska jag hem till mitt älskade hemland igen! Fast en helg lär räcka innan jag tröttnat på tråksverige också.









No work today

Min chef skickade ett sms och frågade om jag ville vara ledig idag. Hur svarar man nej på en sådan fråga? Går det? Hur fattig och desperat efter pengar man än är? Ja, det gör det väl. Inte idag, dock. Så jävla illa är det inte heller, för den delen. Snart har ekonomin hunnit ikapp mig igen, om mindre än en vecka, närmare bestämt. Så ja, idag blir en ledig dag! Framförallt blir det tid till kinesiskan som inte blev av IDAG HELLER! Jag börjar undra vad min lärare håller på med, för schemat stämmer inte överhuvudtaget. Härligt, när man planerar hela sin dag efter skiten. Ja ja ja ja ja. Nu blir det seminarium ikväll klockan sju istället. Det blir bra.




Casablanca började precis när vi tänkte gå och lägga oss igår. Kunde ju inte gärna missa den!
Lyckades dock somna mitt i (som vanligt) men den ska lätt ses färdigt snart som fan!

Lonely little street


Min fina 54. Hela vägen till mitt hus!




Vår fina fasad.

Godmorgon!

Jag vaknade vid nio idag och kände mig jättepigg, det måste vara världens bästa känsla! Och något oväntad, med tanke på när jag somnade i natt... Nu ska jag koka lite gröt till världens bästa pojkvän, sedan ska jag plugga lite och 14.00 är det kinesiskaseminarium som gäller! Missade det igår för att tiden var ändrad och jag skulle ju jobba, tiden idag passar egentligen inte heller så bra men jag ska i alla fall hinna delta på första halvan. Ja ja, intressant va?

Imorgon ska jag jobba på Lekter'n, förhoppningsvis. Idag blev det av förklarliga skäl inget jobb där, regnet har verkligen öst ner hela morgonen. Tråkigt! Skickade precis ett sms till min chef på donken och erbjöd mig att jobba imorgon kväll, behöver liksom alla pengar jag kan få nu. Sedan bär det av till Sverige på fredag morgon och det ser jag fram emot! Ska bli så jävla kul att träffa alla igen, vet inte hur längesen det var sist och vill helst inte tänka på det heller...

Nä, gröt var det!


if tomorrow never comes

Nu är jag hemma från donken. Tröttsam dag.
Idag har jag träffat en massa spännande djur. Bland annat hade jag sällskap hem av en pratglad katt. Det var trevligt. Har egentligen inte så mycket mer att berätta än att det blir Sverige till helgen och att jag längtar.

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon är det jobb som gäller.

Tuesday morning

Eller tuesday afternoon? Jag är inte ens säker på om det verkligen är tisdag, det är mina jävla jobbtider som förvirrar mig... Nu sitter jag med kinesiska i alla fall, ska tydligen ha seminarium idag. Hej hej! Känner mig jävligt sliten dessutom, underligt med tanke på hur de senaste dagarna har sett ut.

Ja ja. Såhär ser vår fruktskål ut. OBS! Detta är inget skämt. Det här är vår fruktskål på riktigt! Nice, huh? Det här lär vara uppätet innan dagen är över...


Here comes the sun

















It's too late

Idag har det varit strålande solsken här i lilla Oslo. Gillar den här staden betydligt mycket mer när det är fint väder!
Jag skulle jobbat, men vädret var tydligen inte bra nog ändå så jag fick ledigt. Passade mig utmärkt men min ekonomi tog inte beskedet lika bra. Yeah yeah yeah, det löser sig. Jag och Cebastian har i alla fall haft en helt fantastisk dag, vi suttit i solen hela eftermiddagen och ätit jordgubbar och druckit rosévin. Lägger upp lite bilder från äventyret senare!

Skulle repat med bandet ikväll, men det blev ingenting så jag har verkligen haft en lugn och skön dag. Sånt kan behövas ibland.

Mitt lilla liv

Idag slutade jag tidigt, 20.00 närmade bestämt, och då jobbade jag ändå över en timma. Skönt att få en hel kväll hemma i lugn och ro, min lilla kropp håller på att gå åt. Nu har jag så jävla ont i huvudet att jag inte kan tänka, det här blir ingen kul uppdatering tyvärr. Jag ska dricka ett glas vatten och sedan ska jag gå och lägga mig en stund, kjaeresten min kommer hem efter tolv nån gång så då lär han väcka mig.
Ajöss.

You've forgotten how it started

Hemma. Idag började jag jobba 10.30 (hann dessutom med att betala hyran innan) och var hemma igen 00.35. Hård dag, med andra ord. Jobbade på Lekter'n på förmiddagen och lyckades minsann skramla ihop lite dricks, närmare bestämt 140 kronor vilket är nytt rekord, trots att jag knappt hade några bord att servera.
Imorgon jobbar jag på donken mellan elva och sju och på fredag är det nåt liknande. På lördag och söndag är det Lekter'n igen. Kul! Kul att det händer saker!

Men fyfan vad jag är sliten just nu. Har inte hunnit äta ordentligt idag heller, pauser och dylikt finns inte riktigt i restaurangbranschen. Fick i alla fall i mig en kycklingsallad på donken vilket blev middagen idag. Nu ska jag slänga i mig lite cashewnötter, det har jag förtjänat.

Och vet ni vad? Om tre veckor har jag en spelning med mitt nya band. Jag och min elgitarr och mitt nya, tuffa band. Det lär bli grymt.

Dessutom ska vi hem till Göteborg nästa helg! Inflyttningsfest samt födelsedagskalas hos Marran och kanske lite påskfirande också? Hoppas det. Det blir ingen riktig fest utan lite kristligt lidande också, det är ju ändå långfredagen.

Natti natti.

Put some fruit on your plate

Nu är det väl dags att uppdatera här igen, vi har äntligen fått igång internet så framöver blir det bättring på bloggfronten, det lovar jag.

Här händer rätt mycket ändå. Framförallt så visar sig solen lite då och då och gör livet betydligt lättare att leva. Sånt gillar jag. Våren i Oslo kommer bli fantastisk, hur tråkig och grå den här staden än är på vintern så lever den fan upp på våren och då vill jag egentligen inte vara någon annanstans.

Idag började jag plugga igen. 7,5 poäng kinesisk språkstruktur blir det den här gången. Spännande värre, eller hur? Tror jag kommer gilla den här kursen, behöver hursomhelst repetera all grammatik. Läskigt hur fort man tappar sånt där egentligen, med tanke på att vi ändå bodde i landet i nio månader så borde en del liksom ha fastnat, men icke.

Igår var vi på IKEA, mannen och jag. Vi släpade hem ca 200 kilo möbler och var klart nöjda med det. Nu har vi fått en liten arbetshörna i vardagsrummet samt en helt underbar fruktskål som ska vara full med frukt jämt! Detta är en del i vårt nya, nyttiga liv som vi började för några veckor sedan. Nuförtiden är det havregrynsgröt till frukost, frukt till mellanmål och sunda, välplanerade middagar. Vill också stolt konstatera att jag inte ätit godis på nästan tre veckor! Inte en enda bit. Detta har inte hänt sedan jag började kunna påverka mitt godiskonsumerande på egen hand. Nu är det tillbaka till lördagsgodis igen, and it feels good.

Framöver händer också en del spännande grejer. Jag ska till exempel lära känna det norska rättsväsendet ytterligare genom att försöka få ut min lön samt semesterersättning från mitt förra jobb. Jag orkar inte gå in på detaljer för då väcker jag det djupa hat som jag känner för min föredetta chef och hela hans vidriga företag och det har jag ingen lust med just nu. Jag vill kunna sova i natt. Hur som helst lär det bli en spännande erfarenhet. Om jag hittas mördad om några veckor så kan ni med största säkerhet veta att det är den vietnamesiska maffian som har gjort det.

Annars är det väl lugnt. Imorgon jobbar jag dubbla skift, först på Lekter'n, sedan på donken. Slemmigt, men mättande, så att säga. Sedan blir det donken i två dagar och så Lekter'n i helgen, förhoppningsvis. Efter nästa vecka blir det donken-jobb högst en dag i veckan och det känns skönt.

Idag har jag förresten spelat med mitt nya band! Na' Zdarovje. Från och med nu är jag gitarrist i ett punkband. Vad tror ni om det?