let's move away together...

Idag har vi städat. Jättemycket. Två fett stora påsar med saker har vi släpat till Fredrik för att skänka till deras ayi. Våra egna väskor är helt fullpackade, och då menar jag FULLPACKADE! Hur många kilon går in i en liten handbagageväska egentligen? Ja, det återstår att se. På måndag får vi veta, och då kan jag nästan lova att vi får se ett nytt världsrekord.
Ikväll är det alltså avsked som gäller. Först teppanyakirestaurang med många vänner, sedan rullskridskoparty med ännu fler. Förmodligen bör jag inte nämna att det är open bar på båda ställena men nu är det i alla fall gjort.
Så nu vet ni. Ikväll blir det galet! (Inte för galet, dock. Det är faktiskt rullskridskor det handlar om och... ja, ni förstår själva. Mamma, pappa: Ni ska få hem hela dottern).
Imorgon klockan elva på morgonen kommer vår hyresvärd och inspekterar inför utflyttningen. Om jag inte nämnt tidigare att hon är en typisk Shanghai-dam i 50-årsåldern så kan jag berätta följande:
50-åriga shanghainesiska damer är inte att leka med. De är giriga, elaka och intriganta. Dessutom bits de. Jag och Sofie är alltså mycket spända inför morgondagen, och något oroliga för vår deposition på sammanlagt 11 000 kr.

Men det blir bra för det blir det alltid. På måndag åker vi till Hangzhou, sedan till Beijing. Nästa söndag är vi tillbaka i Shanghai.
Sen får vi se vad som händer.

I've been away for too long

Ja, det är sant. Om två veckor är det över. Snart är jag hemma i mitt vackra hemland igen och med mig har jag då fröken Sofie plus tjugofem par skor. Det börjar bli dags för en summering av den här festivalen, men än är inte tältens tid över. Den här veckan blir en hetsvecka, med presentinköp, paintboll, rullskridskoparty med tillhörande maskerad, avskedsmiddag, väskpackning, lägenhetsstädning, porslinsförsäljning, sol och bad i trettiogradig värme, fotbollsträning, massage, perukinköp, hotellbokningar, tågbiljettsbokningar, flygbiljettsbokningar...
Ni förstår själva. Vi har fullt upp.
På fredag ska jag dessutom för sista gången sitta på en stol på O'Malleys med min gitarr och en mikrofon och förhoppningsvis kommer det folk dit för att se mig sitta där.
Nästa måndag åker jag och Sofie till Hangzhou för att på tisdagen fortsätta upp till Beijing där vi ska spendera vår sista vecka i landet i fjärran med promenad på ett stort staket och diverse andra trevligheter.

Det blir bra!

Wepp!

Nu vill jag åka hem.